Inicio Actualidad La Biblioteca Antonio Martín vola cap als centres educatius

La Biblioteca Antonio Martín vola cap als centres educatius

Esteu aquí

S’envien diversos reculls bibliogràfics a les escoles implicades en el projecte “La Ciència del Vol”

dijous, 25 febrer, 2021 – 12:00


La Biblioteca Antonio Martín és un dels agents que participa en la construcció del projecte en xarxa de ciutat “La Ciència del Vol”, dins de l’àmbit de coneixement científic tècnic i digital del programa Interseccions. Aquest projecte que té per objectiu generar propostes de ciutat per promoure el pensament i l’experimentació científica ja ha començat a teixir relacions entre els centres educatius i culturals participants. 


Després d’haver escalfat motors amb la celebració de la Setmana de la Ciència dedicada enguany als aspectes aeronàutics i científics del vol, la Biblioteca passa a l’acció directa: l’enviament de lots de llibres i audiovisuals personalitzats pels centres educatius participants en el projecte.


La Biblioteca Voladora al servei de l’alumnat i dels docents


El concepte “Biblioteca Voladora” neix de dues idees. La de “Biblioteca” com a espai de trobada física i virtual, de servei, de referent bibliogràfic i de centre de recursos en relació amb les escoles. La noció de “Voladora” fa referència a dues característiques pròpies del projecte La Ciència del Vol: per una banda, s’ofereix assessorament i recull de suggeriments sobre el vol i les seves característiques perquè els docents puguin utilitzar-ho per dissenyar i desenvolupar les sessions d’aula amb el seu alumnat; alhora, els documents oferts als centres educatius s’envien directament a cada escola, és a dir, “volen” físicament d’un espai a un altre.


Materials que reben les escoles


Els lots contenen llibres de coneixements, contes il·lustrats, biografies, atles i pel·lícules, entre altres materials específics per a cada centre. La selecció s’ha fet tenint en compte l’edat de l’alumnat i les temàtiques que s’estan treballant des de cada grup classe. A més, contenen un llistat concret dels recursos enviats i un full d’avaluació i suggeriment de compra perquè els docents puguin emplenar segons les necessitats que s’hagin anat trobant a l’aula.


La Biblioteca ofereix així tot un ventall de recursos per treballar amb l’alumnat la temàtica del vol i la ciència que l’envolta des de diferents perspectives: des d’ocells, cometes, globus aerostàtics, aviadors, vols amb motor o sense, fins a la carrera espacial, els coets i els astronautes, els aeroports i la història de l’aviació.


Així l’Escola Galileo Galilei gaudeix d’un lot de material específic per Cicle Inicial i Cicle Superior; El CEIP Bernat Metge, 2n de Cicle Inicial i 4t de Cicle Mitjà; El CEIP Charles Darwin, 2n de Cicle Inicial i 5è de Cicle Superior; i l’Escola del Parc per a la classe de 5è de Cicle Superior.


La Biblioteca conserva i amplia el fons bibliogràfic específic d’Aeronàutica


Cal destacar que la Biblioteca compta amb un Fons d’Aeronàutica especial, estable i amb constants noves adquisicions de documents. La proximitat amb l’aeroport de Barcelona-El Prat Josep Tarradellas fa imprescindible mantenir una col·lecció pròpia sobre temàtica aeronàutica. Aquest fons ofereix estudis a l’abast de tothom en diferents idiomes sobre aviació, aeroports, circulació aèria, autogirs, drons…  


Tenint molt en compte la implicació dels infants i joves amb el projecte “La Ciència del Vol”, els propers recursos de compra de llibres es destinaran a completar la secció infantil de la biblioteca per tal de poder oferir un servei més ampli per a un possible augment dels centres educatius sol·licitants del fons, així com dels usuaris en general. Pots consultar tot el fons bibliogràfic disponible al catàleg Aladí i conéixer els serveis de la biblioteca a la seva web i xarxes socials. 


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí