Inicio Actualidad Oberta la convocatòria per participar en la creació del manifest reivindicatiu del...

Oberta la convocatòria per participar en la creació del manifest reivindicatiu del 8M

Esteu aquí

Enguany, la temàtica girarà entorn a les cures familiars i com aquestes recauen sistemàticament en les dones

divendres, 11 febrer, 2022 – 14:00


El passat dijous 10 de gener es va dur al centre cívic Palmira Domènech, el darrer Consell de Dones del Prat. A la trobada, van assistir un total de més 30 persones per parlar sobre la programació i el manifest del 8 de març, Dia Internacional de les dones.


A més, l’acte també va servir per explicar el canvi al cap davant de la regidoria de Dones i la seva ubicació dins de la nova Àrea d’acció Social i Comunitària.


Manifest participatiu


Històricament el manifest reivindicatiu del 8M es duu a terme de manera participativa entre diferents agents de la ciutat com per exemple el Consell de Dones, entitats i col·lectius feministes pratencs.


Enguany, però, es pretén obrir una mica més la mirada per tal d’implicar encara més a la ciutadania i fer-la partícip de la creació del manifest. Amb aquest motiu s’han habilitat dos espais relacionals per poder participar.


Un, serà el proper dijous 17 de febrer a la tarda serà al Centre Cívic Ribera Baixa. L’altre, el divendres 18 de febrer al matí, al Centre Cívic Delta.


Si voleu participar, podeu escriure a dones@elprat.cat.


Activitats importants


Fa anys, el Consell de dones va aprovar que la realització de l’acte central no es duria a terme el mateix dia 8 de març, ja que és tracta d’un dia reivindicatiu en el qual es convoquen manifestacions i vagues.


L’acte es realitzarà el dilluns 7 de març a la Plaça Catalunya amb la lectura del manifest, una actuació de dansa a càrrec de l’Escola d’Arts en Viu, la col·laboració de Mujeres Maravillas i de la Colla Castellera del Prat, entre d’altres.


Per altra banda, el dia 10 es durà a terme la xerrada “El treball de cura: tothom en parla però qui el fa?“, serà a càrrec de la doctora en sociologia,  Sara Moreno, que tractarà l’organització social del temps des de la perspectiva de gènere tot posant l’èmfasi en la qüestió de les desigualtats socials.


Canvi de regidoria


Per últim, al consell es va presentar la nova presidenta del Consell i regidora de Feminismes i LGTBI, la Sra. Dolors Siles, que substitueix al càrrec a l’Anna Martin Cuello.


En aquest context, es va explicar el canvi organitzatiu i la creació de la nova Àrea d’Acció Social i Comunitària, que respon a la idea d’atendre millor a tothom i treballar des de la prevenció, la protecció i la promoció.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí