Inicio Actualidad Lluís Mijoler anuncia que demanarà un pacte de ciutat per millorar la...

Lluís Mijoler anuncia que demanarà un pacte de ciutat per millorar la salut i el benestar de la ciutadania del Prat al Govern a la reunió amb la gerent de la regió Metropolitana Sud del CatSalut

Esteu aquí

La gerent de la regió Metropolitana Sud del CatSalut, Gemma Valeta, ha exposat que estan treballant per garantir l’accessibilitat als CAP a tota la ciutadania, assegurar que tota la població tingui un metge/essa assignat i que l’atenció telefònica millori la seva capacitat de resposta. Al CAP Ramona Via, també es reforçarà l’atenció de medicina de família.

dimecres, 9 febrer, 2022 – 15:00


L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha mantingut avui, dimecres 9 de febrer, una reunió amb la gerent de la regió sanitària Metropolitana Sud, Gemma Valeta, en què han compartit la necessitat de reforçar l’atenció primària a la ciutat per prestar un millor servei a la ciutadania.  Per part de l’Ajuntament, també ha assistit a la reunió el regidor de Salut, Gabriel Soriano, i per part del CatSalut, el director del sector sanitari de l’Hospitalet i El Prat, Daniel Fernández. La trobada ha tingut lloc a la Casa de la Vila.


L’alcalde del Prat ha avançat durant la trobada que demanarà a la conselleria un “pacte de ciutat per a millorar la salut i el benestar de la ciutadania del Prat”, en què es puguin involucrar les diferents administracions i agents socials implicats en aquesta matèria. El pacte ha de servir per impulsar conjuntament els canvis i millores necessàries en aquesta matèria i el reforç que necessita l’atenció primària pel que fa a personal i recursos, que s’ha posat clarament de manifest durant el període de la pandèmia de la covid, que ha portat a una situació de saturació dels CAP.


L’Ajuntament del Prat ha expressat la seva voluntat de demanar una reunió amb la secretària d’atenció sanitària i participació de la Conselleria de Salut, Meritxell Budó, per tal d’abordar directament amb el departament responsable de la Generalitat la necessitat urgent de reforçar els centres d’atenció primària del municipi i traslladar la proposta d’aquest pacte de ciutat.


Per la seva banda, la gerent de la regió Metropolitana Sud del CatSalut ha explicat que ja estan impulsant diferents línies d’actuació per millorar l’atenció primària al Prat. En aquest sentit, s’han compromès a garantir l’accessibilitat dels CAP per a tota la població i assegurar que cada veí o veïna del Prat tingui un metge o metgessa assignat i a revisar el seu servei d’atenció telefònica per assegurar que respon a les sol·licituds i demandes de la ciutadania que s’hi adreça per aquest canal.


A més, ha exposat que s’està treballant per reforçar l’atenció de medicina de família del CAP Ramona Via, i en general el conjunt dels serveis prestats en aquest centre, després de constatar especials necessitats en aquest cas.


La trobada d’avui es produeix després que el passat 23 de desembre l’alcalde i el regidor de Salut del Prat ja es reunissin amb les responsables dels tres CAP de la ciutat (Ramona Via, Disset de Setembre i Pujol i Capsada) per abordar les necessitats de millora de l’atenció primària.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí