Inicio Actualidad Cornellà posa en marxa el Servei d’Observació Nocturna, els nous serenos de...

Cornellà posa en marxa el Servei d’Observació Nocturna, els nous serenos de la ciutat

L’Ajuntament de Cornellà posa en marxa el nou Servei d’Observació Nocturna (SON), un projecte social d’ocupació a mig camí entre els educadors cívics i la figura dels tradicionals serenos de les primeres dècades del segle passat, i una iniciativa pionera al Baix Llobregat que només compta amb un  precedent a Catalunya.

L’objectiu del servei és vetllar per la tranquil·litat, millorar la sensació de seguretat i la confiança ciutadana als carrers, especialment des d’una mirada amb perspectiva de gènere pel que fa als recursos de protecció que la ciutat desplega a l’espai públic, pensant en la població femenina, sobretot en horari nocturn.

L’equip de serenos està format per 7 persones, 4 homes i 3 dones, majors de 45 anys, en situació d’atur, que han estat contractades a través d’un pla d’ocupació local i han rebut formació específica en temes de mediació, civisme i comunicació.  El servei està sota la supervisió del departament de Protecció Civil, en estreta coordinació amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, a qui hauran de comunicar qualsevol incidència vinculada amb la seguretat, els serveis de via pública i de neteja.

MAS:  La secretaria general de l’Esport i la Federació Catalana de Vela celebren l’inici de curs del programa Esport Blau de Vela Escolar

Els serenos recorren els carrers a peu i per parelles, en diversos torns, de dilluns a diumenge, en horari de 23.00 a 06.00 h. En una primera fase, ho faran només pels barris de Sant Ildefons i de La Gavarra.

Se’ls ha dotat d’una indumentària fàcilment identificable, adaptada a les condicions climatològiques de cada estació, i sobretot un calçat còmode i unes armilles reflectants de color taronja que porten un logo molt visible amb un mussol, la paraula SERENOS i el nom del servei.

 

Millorar la seguretat i el civisme

Les característiques del servei, entre altres, són l’observació nocturna de la ciutat, el caràcter social i de coordinació operativa amb els serveis de via pública (enllumenat, neteja i incidències a la via pública), així com amb els cossos de seguretat i d’emergències.

MAS:  El Servei de Mediació celebra el seu 25è aniversari, amb nous reptes per al futur

Llegir la nota de premsa completa


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCornellà en Titulars, les principals xifres del mes de gener
Artículo siguienteNova programació per a 2022 de les visites al riu Llobregat per conèixer el seu ecosistema
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí