Inicio Actualidad Obres a l’avinguda República Argentina per ampliar voreres i reforçar vegetació

Obres a l’avinguda República Argentina per ampliar voreres i reforçar vegetació

El mes de febrer l’Ajuntament de Cornellà començarà les obres de reurbanització de l’avinguda República Argentina, concretament el tram comprès entre els carrers de Travessera i de Mossèn Andreu, per millorar l’accessibilitat i la confortabilitat de l’avinguda. Amb aquesta actuació es generarà més espai per als vianants, s’ampliaran les voreres i es renovarà la calçada, alhora que es millorarà estèticament l’entorn d’una de les principals vies d’accés al barri de Sant Ildefons.

L’avinguda comptarà amb passos de vianants elevats per reduir la velocitat i fer-los més accessibles. La via continuarà sent prioritària per a la bicicleta ja que es mantindrà la senyalització de carril de cohabitació 30. 

Més arbrat i llum amb tecnologia LED

Es reforçarà la presència d’arbrat i arbustives per millorar el confort tèrmic i la qualitat ambiental. Es plantaran 27 nous arbres de les espècies freixe de flor, orquídia de pal i arbre de foc, i 130 m2 de 9 tipus d’espècies d’arbustives. Referent als serveis, se soterraran les línies de baixa tensió aèries i se substituirà la xarxa de clavegueram. Així mateix, es retiraran les lluminàries existents amb suports a façana, i s’instal·laran columnes amb punts de llum més moderns i eficients. 

L’obra té prevista una durada de set mesos i el pressupost aproximat és de 582.388 euros.

Per a qualsevol consulta podeu enviar un correu a:
obresrepargentina@aj-cornella.cat

Objectius del projecte
• Augmentar el verd i la biodiversitat
• Incrementar l’espai per als vianants
• Millorar l’accessibilitat
• Adaptar els passos de vianants a la normativa d’accessibilitat
• Renovar el mobiliari urbà i la il·luminació

Aspectes ambientals
• Pacificació del trànsit i disminució del soroll
• Nou arbrat i arbustiva d’espècies adaptades
• Nova il·luminació LED amb criteris d’eficiència energètica
• Nou sistema de reg per telegestió

Projectes Cornellà Natura


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí