Inicio Actualidad Actualització d’impostos i taxes el 2022

Actualització d’impostos i taxes el 2022

  • Es mantenen totes les bonificacions per a famílies vulnerables

Emmarcades en el pressupost per a 2022 de l’Ajuntament de Cornellà, també s’ha aprovat l’actualització de les ordenances fiscals que determinen els impostos, taxes i preus públics municipals. Per a l’exercici del 2022, s’ha proposat una redistribució de la càrrega tributària, segons criteris d’equitat, de progressivitat i de sostenibilitat ambiental. D’aquesta manera i en termes generals, al llarg d’aquest any es portarà a terme una actualització de les taxes i impostos municipals, així com l’ampliació de bonificacions sobre criteris d’eficiència energètica i la introducció de noves taxes per als nous serveis.

En definitiva, la proposta fiscal d’aquest any de l’Ajuntament de Cornellà consisteix a seguir contenint la càrrega impositiva de la ciutat, tenint en compte que l’increment general de les taxes previst és del 2,5%, una xifra inferior a la pujada anual de l’IPC (que ha arribat al 6,5%) i després de què el 2021 es congelessin totes les taxes i impostos municipals. 

Les famílies amb menors ingressos podran continuar beneficiant-se del paquet de mesures de suport fiscal de sempre, pensat per facilitar el pagament de tributs públics. Aquest 2022, també se seguirà aplicant la tarifació social d’alguns serveis i es mantindran les ajudes per a emprenedors, amb projectes com “Quota Zero” i altres bonificacions i subvencions per promoure un impuls d’iniciatives empresarials.

Consulta els terminis de pagament i dates de domiciliació dels tributs periòdics (impostos i taxes) per a 2022

Calendari del Contribuent 2022

A Cornellà, el pagament dels impostos domiciliats es pot fraccionar entre 1, 6 o 12 terminis. Els interessats a modificar el termini de pagament poden  sol·licitar-ho demanant cita prèvia a la Oficina d’Atenció Ciutadana o a través de la presentació d’instància al Registre.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí