Inicio Actualidad La Guàrdia Urbana de Cornellà imposa 4.200 sancions durant 2021 relacionades amb...

La Guàrdia Urbana de Cornellà imposa 4.200 sancions durant 2021 relacionades amb la convivència ciutadana

La Guàrdia Urbana de Cornellà ha imposat 4.200 denúncies per l’incompliment de l’Ordenança General de Convivència Ciutadana durant 2021, amb l’objectiu de vetllar pel benestar comunitari i modificar conductes incorrectes. Del total, 4.017 són sancions per un ús indegut dels espais i dels béns públics, 100 són infraccions concretes relacionades amb la tinença d’animals i 73 han estat denúncies per actuacions relatives a les activitats de comerços, bars i restaurants i altres establiments comercials.

Pel que fa a les multes imposades de manera general per l’incompliment de l’Ordenança de Convivència, la causa més comuna ha estat la reunió per al consum de begudes alcohòliques a la via pública (80%), seguida de la producció de sorolls i aldarulls a comunitats de veïns (10%), i llençar papers o altres elements als espais públics.


En el cas de les infraccions relacionades amb la tinença de gossos potencialment perillosos, la gran majoria han estat per la comissió conjunta de fins a quatre infraccions: principalment, per no tenir censat l’animal (97% d’aquests casos), per no tenir la llicència per a treure l’animal al carrer (90%) i per la manca d’assegurança obligatòria i d’identificació mitjançant microxip (més del 80%). Aquestes infraccions han estat multades, en els casos molt greus, amb un import de fins als 9.001 euros.

D’altra banda, respecte als establiments comercials (comerços, bars i restaurants) la Guàrdia Urbana ha registrat un total de 73 sancions per l’incompliment de l’ordenança municipal. En aquest cas, el 75% han estat per la manca de rètols de preus i cartells informant de la prohibició de venda d’alcohol a menors d’edat, a més de no tenir anunciats els horaris d’obertura i la manca d’assegurança i de fulls de reclamació.

Totes les multes imposades per la Guàrdia Urbana tenen la possibilitat de ser substituïdes per treballs en benefici de la comunitat amb l’objectiu de fer pedagogia i afavorir conductes cíviques. En aquest sentit, un total de 342 persones han sol·licitat i han commutat les seves sancions amb treballs socials.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí