Inicio Actualidad Dues noves biblioteques aquest any per a Cornellà

Dues noves biblioteques aquest any per a Cornellà

Aquest 2022 Cornellà ampliarà la seva Xarxa de Biblioteques amb dos equipaments més, als barris d’Almeda i de Fontsanta-Fatjó. Els pressupostos d’aquest any ja recullen una dotació de 36.000 euros en el capítol d’inversions destinada a l’adquisició d’equips. Les obres estan acabades i aquests primers mesos de l’any s’han de dedicar a organitzar el catàleg i adequació de l’espai per preparar-les per a l’obertura.

Aquestes dues biblioteques, segons acord del ple del passat mes de novembre reben el nom de dues dones: biblioteca Clara Campoamor (la de Fontsanta-Fatjó) i biblioteca Teresa Pàmies (la d’Almeda).

LECTURA I ACTIVITATS DAVANT DEL PARC

La biblioteca Clara Campoamor, a Fontsanta-Fatjó, té la peculiaritat que estarà situada al parc del Canal de la Infanta, i per tant s’ha dissenyat amb grans vidrieres per obrir-la a l’espai natural i el paisatge, a més de preveure un espai exterior però vinculat a l’edifici, amb capacitat per a 60 persones i destinat a realitzar actes i activitats a l’aire lliure relacionats amb la lectura. L’edifici tindrà una superfície útil total de 1.011 metres quadrats i tindrà dues entrades: una a la planta superior, que donarà a la carretera de Sant Joan Despí, i l’altra a la planta inferior, que donarà al parc.

 

UN ESPAI POLIVALENT AL BARRI D’ALMEDA

L’edifici de la biblioteca Teresa Pàmies s’ubica al costat del casal d’avis del barri, tindrà una superfície útil de 970 metres quadrats dividits en dues plantes, amb espais polivalents i aules diverses amb comparticions mòbils que permetran redistribuir els ambients segons les necessitats del moment. La biblioteca té un disseny molt funcional, de manera que s’integri en l’espai públic i els usuaris puguin gaudir de la lectura tant a l’interior com a l’exterior de les instal·lacions.

 

L’objectiu és que els nous espais esdevinguin un punt de trobada per als veïns i veïnes del seu respectiu barri i que facilitin la inclusió social i l’accés a la informació, i on la lectura sigui l’eix de les múltiples activitats que s’hi desenvolupin. 

Amb la posada en marxa d’aquests dos nous equipaments, Cornellà tindrà 5 biblioteques. Actualment la Xarxa de Biblioteques de Cornellà (XBC) està formada per tres equipaments: la Biblioteca Central, que és cap de la xarxa, i les biblioteques de proximitat Marta Mata i Sant Ildefons.

Web de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí