Inicio Actualidad Mor el cantant de Cornellà de Llobregat Ramon Muntaner

Mor el cantant de Cornellà de Llobregat Ramon Muntaner

El cantant Ramon Muntaner, nascut l’any 1950 a Cornellà de Llobregat, va morir ahir dijous als setanta-un anys d’edat arran d’un infart, segons que ha informat la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), organització de la qual era director a Catalunya i les Illes Balears des de l’any 1996. 

Ramon Muntaner i Torruella, conegut especialment com a integrant del moviment de la Nova Cançó al llarg dels anys 70 i 80, va posar veu i música a poetes catalans, com ara Josep Maria de Sagarra, Miquel de Palol, Joan Salvat-Papasseit i Miquel Martí i Pol, a qui va dedicar íntegrament el seu segon àlbum ‘Presagi’. Comptava amb més de 220 obres de gèneres com ara la cançó i la música de films i sèries de televisió de drama, comèdia i ballet.

MAS:  Matinal festiva aquest dissabte al barri de Sant Ildefons

Nascut en una família relacionada amb el món sardanista i amb el Patronat Cultural i Recreatiu, es va integrar a finals dels anys seixanta en el col·lectiu de joves de la Hermandad Obrera de Acción Católica (HOAC), on va iniciar-se en la pràctica d’intervenir en les celebracions litúrgiques amb cançons que ell i altres acompanyaven a la guitarra. El 1972, va compondre la música de la coneguda obra reivindicativa Per què surt de mare el Llobregat, de Joaquim Vilà i Folch. Aquell mateix any va guanyar un concurs de noves veus en català i de la pràctica d’aficionat va passar a la professional, integrant-se en el moviment de la Nova Cançó. És molt coneguda la música que va compondre i interpretar per a l’adaptació cinematogràfica de la novel·la de Mercè Rodoreda La Plaça del Diamant (1982). Va publicar el seu darrer àlbum l’any 1988, sense deixar el món de la música, però vinculat a temes més institucionals o de protecció dels autors. Des del 1996 era el delegat a Catalunya de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE).


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEls Prat en comú i el PSC revisen i adapten el seu acord de govern municipal per encarar els reptes del final del mandat
Artículo siguienteAvui es commemora el Dia Internacional del Drets Humans
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí