Inicio Actualidad Obligatori des d’avui mostrar el certificat covid per accedir a l’interior de...

Obligatori des d’avui mostrar el certificat covid per accedir a l’interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Esteu aquí

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants on s’hi fes ball. El Departament de Salut ha posat en marxa una nova plataforma web per descarregar-se el certificat, sense que calgui entrar a La Meva Salut.

divendres, 3 desembre, 2021 – 10:00


Des d’avui, divendres 3 de desembre 2021, és obligatori mostrar el certificat covid per accedir als interiors de la restauració, gimnasos i residències de gent gran. Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants on s’hi fes ball.


Des de salut.cat es demana a la ciutadania que utilitzi el portal vacunacovidsalut.cat a l’hora de demanar cita per vacunar-se contra la covid-19, tant si es tracta de la primera i la segona dosi com de la dosi de reforç, entre els col·lectius a qui  pertoqui en aquest últim cas.


A més, aquest portal estrena avui una nova funcionalitat, en tant que permet descarregar-se el certificat digital Covid directament. Per tant, a partir d’ara, el document es pot obtenir a dos portals:


– La Meva Salut


Vacunacovid, en aquest últim cas sense necessitat de donar-se d’alta a La Meva Salut.


 


L’objectiu és facilitar un nova via de descàrrega d’aquest document a tota la ciutadania que no tingui  usuari/ària registrat/ada a La Meva Salut, que fins ara era el portal on la ciutadania podia obtenir-lo.  A partir d’ara, doncs, totes les persones  que es connectin a vacunacovid.catsalut.gencat.cat podran accedir a dues funcions: demanar o modificar cita de vacunació (com fins ara) i, com a novetat, descarregar-se el certificat digital Covid. Per fer qualsevol dels dos tràmits, no caldrà donar-se d’alta a La Meva Salut.


La descàrrega, pas a pas


Per descarregar-se el certificat a Vacunacovid, un cop s’accedeixi a la pàgina cal elegir l’opció ‘Descarrega el Certificat COVID UE’.  A continuació, s’ha d’omplir un breu formulari amb el número de CIP, els últims cinc dígits del codi de barres de la targeta sanitària, la data de naixement, nom complet i codi postal i el número de telèfon mòbil. Seguidament, l’usuari/ària rebrà un codi per SMS per validar la seva identitat. Un cop fet aquest pas, ja es podrà descarregar el certificat que li correspongui: el de vacunació, el de recuperació de la malaltia o el de prova diagnòstica negativa. Per la seva banda, la web i l’aplicació de La Meva Salut continuaran oferint l’opció a l’usuari registrat de descarregar-se el certificat covid-19, dins d’una oferta de serveis més àmplia.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí