Inicio Actualidad Cornellà inicia una campanya per identificar genèticament els gossos

Cornellà inicia una campanya per identificar genèticament els gossos

A partir de l’1 de desembre, l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat inicia una campanya informativa sobre la implantació de l’ADN caní. Una iniciativa recollida a l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana i que és obligatòria per poder incloure’ls al cens municipal d’animals de companyia. El consistori començarà enviant als propietaris de gossos que ja estiguin correctament censats al registre una carta informativa, que inclourà un val per poder fer la prova d’ADN de manera gratuïta fins al 31 de març de 2022.

El registre d’empremta genètica es realitza mitjançant una prova de saliva indolora, el cost de la qual és d’uns 40€, i així s’ofereix als propietaris de gossos ja correctaments inscrits al cens municipal l’oportunitat de fer-la de forma gratuïta. Passat el termini, la persona propietària que no hagi fet la prova al seu gos, haurà de fer-se càrrec de les despeses, i també assumirà el risc de ser sancionada amb multes de fins a 1.500 euros.

L’objectiu d’aquesta mesura és doble: per una banda, preservar el benestar de l’animal i reduir el maltractament i la taxa d’abandonaments i, per altra banda, contribuir a solucionar problemes de salubritat, neteja urbana, benestar i convivència ciutadana. El problema de les deposicions dels gossos és una queixa constant per part de la ciutadania i és una de les infraccions relacionades amb el civisme que provoca més sancions per part de la Guàrdia Urbana (302, entre el gener i l’octubre del 2021).

On es pot fer la prova d’ADN?

Aquestes són les clíniques veterinàries que s’han subscrit a la iniciativa i accepten el val per fer la prova gratuïta.

CLÍNICA
Adreça
Telèfon
Web
Unitat VeterinàriaC/ de Joaquim Rubió i Ors, 190, Cornellà933778217Web
Centre Veterinari de l’HospitaletCarrer Provença, 69, L’Hospitalet de Llobregat933380241Web
Centre Veterinari Sant Joan DespíC/ de les Torres,5. Sant Joan Despí934771915Mapa
Centro Veterinario EspluguesC/ del Bruc,7. Esplugues de Llobregat609509198Mapa

Passos per censar el vostre gos

Tots els gossos de Cornellà de Llobregat han d’estar inscrits al cens d’animals de companyia, portar xip i registrats genèticament. Primer, s’han de registrar al cens municipal i posteriorment, dur-los al veterinari.

El cens permet identificar i localitzar gossos si es perden, si són maltractats o abandonats. Garanteix la protecció i convivència entre gossos i ciutadans. A més, compatibilitza la tinença d’animals i mascotes amb la higiene, la salut pública i la seguretat de les persones. La multa prevista per les ordenances municipals per no tenir registrat el gos amb xip i prova genètica podrà arribar a 1.500 euros.

Altres serveis per als gossos

Cornellà disposa de fins a quinze pipicans distribuïts per tots els barris de Cornellà, així com quatre correcans destinats a què les mascotes puguin correr lliurement i fer exercici. Aquests quatre sumen més de 5.600 m2 i es troben al costat del parc de Can Corts, al carrer del Rugby, al costat de l’accés nord de Can Mercader, i entre l’avinguda dels Alps i l’aparcament de l’antic camp de la Via Fèrria. Aquests dos darrers tenen espais delimitats per a separar gossos de raça gran i de raça petita.

Triptic ‘Sumes o restes? per tenir cura del teu gos


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí