Inicio Actualidad 30 de novembre: Cornellà se suma al Dia Internacional de la Ciutat...

30 de novembre: Cornellà se suma al Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Dimarts és 30 de novembre, el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Una data que des de Cornellà també celebrem perquè la nostra ciutat té aquest reconeixement atorgat per l’AICE, l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. El lema d’aquest any, que impulsa la celebració de totes les ciutat que en formen part, és ‘La Ciutat Educadora no deixa ningú enrere’.

Aquí podeu llegir el text complet de la declaració, que entre altres, recull el compromís de les ciutats per a treballar per articular respostes multidimensionals innovadores, i la millora de la qualitat del sistema educatiu com a eixos essencials per a lluitar contra les desigualtats entre el conjunt de la ciutadania, sense exclusions.

MAS:  El mes de juny en xifres destacades, recollides a Cornellà en titulars

Les activitats a la ciutat van molt lligades també a la recent celebració del Dia Internacional de la Infància, el 20 de novembre, i amb motiu del qual el Consell d’Infants de Cornellà ha volgut posar èmfasi en el Dret a un medi ambient saludable i sostenible, dret universal que també recull la Declaració dels Drets Humans Emergents, aprovat pel Consell de Drets Humans de l’ONU a l’octubre d’aquest any: “Viure en un medi ambient sense riscos, net, saludable i sostenible és un dret humà sense el qual difícilment es poden gaudir d’altres drets, com a la salut o fins i tot a la vida”.

En la setmana prèvia al 20 de novembre, es van posar ja en marxa activitats i tallers des de les escoles per estimular la reflexió entorn als drets dels infants, sobre la seva importància i la necessitat de vetllar i reivindicar el seu compliment:

MAS:  La Botiga Solidària de Cornellà ha atès unes 3.000 persones durant 2022

D’altra banda, la Natàlia i el Jan, presidenta i vicepresident del Consell d’Infants de Cornellà, van participar en el programa L’Entrevista de Radio Cornellà on van parlar tant d’aquestes activitats conscienciades amb la cura del medi ambient i explicant en què consisteix el propi òrgan de participació infantil. Així mateix, durant la seva intervenció van llegir el manifest del Dia Internacional de les Ciutats Educadores.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEls English workshops, un canvi de mirada cap a l’anglès
Artículo siguienteFem “Un clic per les dones”, acció sensibilitzadora contra la violència vers les dones al barri de Sant Cosme
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí