Inicio Actualidad El Prat es mobilitza per dir prou a les violències masclistes

El Prat es mobilitza per dir prou a les violències masclistes

Esteu aquí

Activitats fins a mitjans de desembre

divendres, 26 novembre, 2021 – 18:15


Ahir va tenir lloc a la plaça Catalunya l’acte central per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències Masclistes, un acte marcat per la tornada a la presencialitat.


La lectura del manifest i el parlament institucional van estar emmarcats per diferents accions reivindicatives per mostrar el rebuig contra les violències masclistes.


25N, ple d’activitats


La jornada va començar amb la tradicional fotografia grupal “Fem un “click” per les dones”, davant del mural comunitari reivindicatiu realitzat a la façana de l’Equipament Cívic Delta i dirigit per l’artista Iris Serrano.


Al Centre Cívic Jardins de la Pau, es va ubicar un espai a on deixar testimonis anònims sobre violències viscudes i una “bústia de realitats” vinculat al projecte artístic In Sanctus?.


A la tarda, es van produir un seguit d’activitats a la Plaça Catalunya. La instal·lació “Posa’t al seu lloc” organitzada per @Víudes08820 amb el suport del Consell Municipal de dones es va posar en marxa a mig matí, amb una acció directa en reconeixement de les 73 dones víctimes de la violència de gènere, juntament amb una altra instal·lació que convidava a reflexionar i visibilitzar les diferents violències que pateixen les dones pel simple fet de ser dones.


A les 18:30 hores, es va donar el tret de sortida a l’acte central, a on la presentadora del Prat comunicació, Miriam Roures va fer una breu introducció dels antecedents d’aquesta diada i la importància de seguir visibilitzant les violències. A continuació alumnes de l’escola d’Arts en Viu van interpretar unes peces musicals: Eva Soler, Maria Garcia, Júlia Martos i Mireia Basualdo, acompanyades al piano per Laia Badrenas.


L’acte va tenir un to reivindicatiu i ple de força amb el parlament de la Regidora de Feminisme i LGTBI, Anna Martí amb el reconeixement de les supervivents per violència masclista. L’acte va tenir un fil conductor comunitari amb el col·lectiu “En Femení” vinculat al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, que van fer la lectura dramatitzada de les dones assassinades durant el 2021, acompanyat amb llaços brodats per dones diverses del projecte “Terra de canvi” i que es van repartir entre les persones assistents.


A continuació, el Consell de les Dones del Prat va realitzar la lectura del manifest a càrrec la Sra. Marta Gómez, de Roda Blava Associació Roda Blava de Persones amb Discapacitat Física, Maria Elena Henriquez Bonilla d’ASCA (Associación salvadoreña en Cataluña) i Sra. Valle Alcaide de l’entitat col·lectiu LGTBI Orgull Pota Blava.


Per cloure, la colla castellera del Prat van fer un pilar.


En el següent enllaç podeu veure les fotos de la jornada i en aquest altre enllaç el vídeo del Prat.TV.


 


Activitats restants


Aquest diumenge es realitzarà la Marxa comarcal en contra de les violències masclistes. Totes les persones del Prat que hi vulguin participar, poden presentar-se el mateix diumenge a les 9:30 h a l’estació de la Renfe del Prat per sortir de manera conjunta a la marxa general.


El dilluns 29, a les 19 h, al Cèntric Espai Cultural es realitzarà la Taula rodona amb els autors i autores del llibre “Les dones del Prat i la repressió franquista”.


El dimecres 1 de desembre, a les 17 h, al Centre Cívic Jardins de la Pau es realitzarà un Cine fòrum.


Dijous 2, a les 18:30 h, Cases d’en Puig. El taller per comunitats veïnals: Gènere i diversitat, una mirada necessària per conviure.


El dissabte 11, de 10 a 14 h, al Centre Cívic Palmira Domènech. Taller Autodefensa Feminista, Karin Konkle.


Més informació: https://www.elprat.cat/dones


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí