Inicio Actualidad Es dóna inici el projecte de Servei Comunitari al Prat

Es dóna inici el projecte de Servei Comunitari al Prat

Esteu aquí

El projecte es troba dins el marc del Pla Educatiu d’Entorn

divendres, 19 novembre, 2021 – 12:00


Aquest dijous  va tenir lloc la reunió d’inici del projecte Servei Comunitari dins el marc del Pla Educatiu d’Entorn del Municipi. Han assistit diverses entitats, centres educatius de secundària, serveis municipals de l’Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Prat.


El Servei Comunitari per a l’alumnat de secundària obligatòria, utilitza la metodologia d’aprenentatge-servei, sent una acció educativa en el marc del currículum obligatori, que vol promoure que els alumnes experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.


 


El servei comunitari, té com objectius principals: 


  • L’Impuls i implementació de la metodologia d’aprenentatge-servei (APS) a nivell de ciutat amb la finalitat de promoure una ciutadania compromesa, crítica i solidària a la vegada que es construeix una estructura i xarxa de treball entre els diferents agents implicats que permeti assolir els nous reptes establerts.

  • Promoció de projectes amb una metodologia aprenentatge-servei (APS) que doni resposta als interessos i necessitats dels diferents col·lectius.


Des del curs 2019-20 és una acció educativa obligatòria dins el currículum escolar i vol desenvolupar la competència bàsica social i ciutadana dins els cursos de 3er i/o  4art de l’ESO.


Les diverses coordinacions que es duen a terme durant el curs, com la d’ahir, les quals estan molt ben valorades per tots els agents assistents, tenen l’objectiu de treball en xarxa, compartir bones pràctiques i reptes, o aprofundir i construir aspectes pedagògics per afavorir la qualitat d’aquest projecte per garantir que els i les estudiants al llarg de la seva trajectòria escolar experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic i facin un exercici actiu de la ciutadania.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí