Inicio Actualidad Cornellà celebra el Dia Internacional de la Infància amb una crida a...

Cornellà celebra el Dia Internacional de la Infància amb una crida a la protecció del medi ambient

El dia 20 de novembre és tradicionalment el Dia Internacional de la Infància, i que commemora la Declaració Universal dels Drets dels Infants aprovada per l’Organització de les Nacions Unides l’any 1959. En aquesta ocasió a Cornellà no se celebra la festa commemorativa que reunia a alumnes de tots els centres escolars de la ciutat, com a mesura preventiva davant l’actual situació de pandèmia. Però, de tota manera, les activitats i la reivindicació al voltant d’aquesta efemèride es mantenen, ja que la celebració es trasllada a dins les aules, on les nenes i els nens dels cursos de 5è i 6è participen d’activitats proposades des del Consell d’Iinfants per aprofundir en el coneixement dels drets que tenen com a infants.

En aquesta ocasió, s’ha volgut posar èmfasi en el Dret a un medi ambient saludable i sostenible, dret universal que també recull la Declaració dels Drets Humans Emergents, aprovat pel Consell de Drets Humans de l’ONU a l’octubre d’aquest any: “Viure en un medi ambient sense riscos, net, saludable i sostenible és un dret humà sense el qual difícilment es poden gaudir d’altres drets, com a la salut o fins i tot a la vida”.

Sota el lema “Em comprometo…” s’han omplert les aules de fulles de paper per crear el gran arbre dels compromisos, i fer-nos reflexionar i recordar les accions que, com de compromís personal i social, podem dur a terme per tal de salvaguardar i millorar el nostre Medi Ambient, objectiu que ara considerem prioritari essent coneixedors de la situació climàtica global actual i la petjada mediambiental en el planeta. Això, acompanyat de l’experimentació i l’expressió lliure mitjançant l’elaboració de diferents projectes de caràcter artístic i plàstic, fent ús de materials quotidians reciclats.

Díptic del Dia Internacional de la Infància (2021)

Impuls del Consell d’Infants

El Consell d’Infants, reunit el 4 de novembre, després de fer lectura de la Convenció sobre els Drets dels Infants (1989), va fer una tria dels drets que sentien amb més rellevància per després incloure’ls en l’elaboració del Manifest. Com en altres ocasions, aquest 20 de novembre, Cornellà, Ciutat Amiga de la Infància, s’adhereix a l’acció proposada per UNICEF amb l’encesa de llums en edificis emblemàtics. El dissabte veurem la Torre de la Miranda il·luminada de blau.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí