Inicio Actualidad Mor Josefina Puigpelat Ros, ‘Teresina’, Premi Ciutat del Prat 2011

Mor Josefina Puigpelat Ros, ‘Teresina’, Premi Ciutat del Prat 2011

Esteu aquí

L’alcalde Lluís Mijoler trasllada el seu condol a la família: “Avui en dia reivindiquem amb orgull que ‘al Prat ens cuidem’, i dones com la Teresina, que durant tant de temps i encara avui han assumit tasques de cura massa sovint invisibles, són precursores d’això”

dimecres, 10 novembre, 2021 – 11:30


Josefina Puigpelat Ros, coneguda popularment com ‘Teresina’, ha mort aquest dimarts a la tarda. Distingida amb el Premi Ciutat del Prat l’any 2011 per la seva labor com a practicant sanitària, la Teresina tenia 95 anys i residia a la llar d’avis municipal Penedès. L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha trasllat el seu condol a la família: “Avui en dia reivindiquem amb orgull que ‘al Prat ens cuidem’, i dones com la Teresina, que durant tant de temps i encara avui assumeixen tasques de cura massa sovint invisibles, són precursores d’això”.


Teresina Puigpelat va rebre el 2011 el Premi Ciutat del Prat “com a exponent d’un antic ofici, el dels practicants professionals a domicili, que va desenvolupar amb voluntarisme i entrega”.


Nascuda el 1926 al Prat de Llobregat, on va viure la major part de la seva vida, va aprendre l’ofici de jove treballant a la consulta mèdica del doctor Soler. Després de contraure matrimoni el 1948 va seguir posant injeccions a casa seva i als domicilis dels i les pacients, a on acostumava a desplaçar-se en una característica bicicleta i moto.


Moltes de les persones a qui la Teresina Puigpelat va punxar quan eren infants recorden que els donava un anís com a consol. “Un anís no fa mal a ningú. Un caramel o qualsevol altra cosa, els pares podien dir: no, que d’això no en menja o que l’empatxarà”, recordava Teresina Puigpelat en una entrevista recollida el 1996 a la revista municipal del Prat que podeu recuperar aquí.


Va mantenir la seva activitats durant molts anys, fins que el desenvolupament i enfortiment de la xarxa de sanitat pública . En els seus darrers anys d’activitat va fer suplències, en especial a la nit, a la residència municipal Penedès i a Sant Cosme.


A banda del Premi Ciutat del Prat que va rebre l’any 2011, també ha estat distingida amb el premi d’Amics del Prat que atorga aquesta entitat i pel club Rotary.


La sala de vetlles de Teresina Puigpelat Ros quedarà habilitada a partir de demà dijous al tanatori de la ciutat. El comiat tindrà lloc el proper divendres 12 de novembre a les 09h a l’església de Sant Pere i Sant Pau de la ciutat.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí