Inicio Actualidad Lluís Mijoler, a l’acte d’inici del 50è aniversari de l’Hospital de Bellvitge:...

Lluís Mijoler, a l’acte d’inici del 50è aniversari de l’Hospital de Bellvitge: “disposem d’un hospital de proximitat que alhora és a l’avantguarda mundial en molts camps”

Esteu aquí

Ahir, es va donar el tret de sortida al programa d’actes del 50è aniversari de l’Hospital Universitari de Bellvitge, a què també van assistir el conseller de Salut, Josep M. Argimon; el rector de la UB, Joan Guàrdia; o l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, entre d’altres responsables del món sanitari, local o institucional. Bellvitge és l’hospital de referència al Prat i l’alcalde Lluís Mijoler hi va assistir en representació de la ciutat

L’alcalde del Prat, intervenint en l’acte per donar el tret de sortida a la celebració del 50è aniversari de l’Hospital Universitari de Bellvitge

dimarts, 9 novembre, 2021 – 10:45


Un emotiu acte celebrat a la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge va donar inici ahir a la celebració del 50è aniversari d’aquest centre assistencial, docent i investigador de l’Institut Català de la Salut. Bellvitge és el centre hospitalari de referència per als veïns i veïnes del Prat i l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, va assistir a l’acte d’ahir en representació del municipi, juntament amb d’altres representants institucionals del món local, de la Generalitat i del sector sanitari.

MAS:  S’inicien les formacions del programa TTT, amb el curs Avança amb la logística 4.0


A l’acte, hi van assistir el conseller de Salut, Josep M. Argimon; el rector de la UB, Joan Guàrdia; l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la gerent de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Montserrat Figuerola; o la directora del centre, la Dra. Cristina Capdevila, entre d’altres representants del sector sanitari, del món local i institucional. La presentació de l’acte va anar a càrrec de l’actor i director José Corbacho i ha comptat amb la col·laboració artística de Marina Rosell.


Durant l’acte, Lluís Mijoler va destacar l’orgull dels pratencs per disposar “d’un hospital de proximitat que alhora és a l’avantguarda mundial en molts camps” i ha assegurat que, “sense centres com aquest, no hauríem pogut superar la pandèmia”.

MAS:  El Consell Municipal de la Gent Gran pretén obrir la mirada i fomentar encara més la seva participació


L’alcalde del Prat també va recordar que l’evolució de l’hospital ha anat de la mà de l’evolució i millora de les nostres ciutats i va agrair a l’equip professional del centre hospitalari la seva tasca  en temps de pandèmia i també per reivindicar la importància de la sanitat pública.


50 anys d’excel·lència


Des de la seva inauguració, el 8 de novembre de 1972, l’Hospital Universitari de Bellvitge ha estat una organització dedicada incansablement a salvar vides i a tenir cura de la salut dels ciutadans amb una nivell de qualitat assistencial molt elevat i una decidida aposta per la recerca d’alt nivell, la docència universitària i la innovació.


Al llarg d’aquest mig segle, ha mantingut constantment l’esforç per millorar progressivament i per comptar amb professionals de gran prestigi. Entre les àrees de més expertesa dels seus 5.300 professionals, destaquen els trasplantaments, la cirurgia robòtica, l’atenció oncològica, l’àrea del cor, la neurologia i neurocirurgia, les malalties infeccioses, endocrines, autoimmunitàries i minoritàries, l’endoscòpia complexa, l’intervencionisme en diagnòstic per la imatge, les addiccions, els trastorns alimentaris i obsessivocompulsius, la rehabilitació complexa o la cirurgia oftalmològica.

MAS:  Els i les professores, claus per l’alimentació i la sostenibilitat


La seva excel·lència en aquests i altres àmbits ha estat repetidament reconeguda mitjançant nombrosos premis i acreditacions a nivell català, espanyol i europeu. Cada dia s’hi realitzen, de mitjana, 72 intervencions quirúrgiques majors, s’hi atenen 246 urgències, s’hi donen 132 altes a pacients hospitalitzats, i s’hi fan 1.325 visites de consultes externes. Al llarg d’un any, hi són atesos en règim d’ingrés hospitalari més de 33.000 pacients i, als seus consultoris, s’hi porten a terme més de 330.000 visites mèdiques.


Al llarg dels ja prop de dos anys de pandèmia, l’Hospital Universitari de Bellvitge s’ha posicionat com un dels centres de l’Estat que han atès més malalts crítics afectats per aquesta patologia, amb molt bons resultats assistencials.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Digigresca ja té dia i hora
Artículo siguienteLa Jornada d’entitats mostra l’estat de salut del teixit associatiu del Prat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí