Inicio Actualidad Gran participació i debat a la segona Taula LGTBIQ+ del Prat

Gran participació i debat a la segona Taula LGTBIQ+ del Prat

Esteu aquí

Es destaca la importància del àmbit educatiu i la lluita contra les violències LGTBIfòbiques

divendres, 5 novembre, 2021 – 14:30


El passat dijous 4 de novembre es va realitzar a les Cases d’en Puig, la segona Taula LGTBIQ+ del Prat. Una trobada presencial, que configurava un espai segur i d’escolta, on van participar una vintena de persones tant a nivell individual com en representació de diferents col·lectius i entitats de la ciutat.


La sessió, que va ser molt activa i participativa, es va iniciar amb la calendarització dels dies i diades internacionals LGTBI que es commemoraran a la ciutat properament. L’objectiu és continuar amb la visibilització del col·lectiu durant la resta l’any, tot complementant-la amb formació específica, tallers, propostes escèniques i d’arts visuals que contemplen aquesta mirada de diversitat sexual.

MAS:  Comencen les enquestes per al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible al Prat de Llobregat


Un tema important va ser la proposta de treballar en l’elaboració d’un protocol d’actuació en cas d’agressió LGTBIfòbica a la ciutat. Iniciativa que es definirà durant les properes sessions de la Taula per tal de crear un protocol que compti amb tots els agents socials necessaris per dur-lo a terme.


Educació i sensibilització


Una idea recurrent durant tota la sessió, que va generar un elevat consens entre les diferents persones assistents, va ser la necessitat de reforçar la transmissió de valors igualitaris en l’àmbit educatiu.


Es va posar de manifest la importància de continuar amb els serveis que actualment estan en marxa a la ciutat i que treballen per la comunitat LGTBI: el Servei d’atenció Integral (SAI) i l’espai jove dins les assessories joves al Lloro La Lore.


També es va comentar el valor positiu del cicle d’activitats “Tardor LGTBI” i que avui, 5 de novembre al Cèntric Espai Cultural comptarà amb la presentació del llibre “La infancia de una transexual en la dictadura” de Tania Navarro.

MAS:  ¿Dónde son las preuvas en Baix Llobregat?


Per acabar, es va generar un torn de paraules que va recollir diferents propostes a treballar en el futur com van ser una nova senyalització de lavabos o la incorporació de formularis no binaris a l’administració, entre d’altres.


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa dansa mou la tardor de Jardins de la Pau
Artículo siguienteLectures de Club a l’Antonio Martín
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí