Inicio Actualidad Una prospecció amb un georadar ajudarà a descobrir l’estructura del temple parroquial...

Una prospecció amb un georadar ajudarà a descobrir l’estructura del temple parroquial enderrocat el 1936

Esteu aquí

La intervenció, que s’ha realitzat al pàrquing de l’església, consisteix en fer un escaneig del subsol cada 20 cm

dijous, 28 octubre, 2021 – 08:30


Al llarg del matí de dimarts s’ha dut a terme una prospecció geofísica a la zona d’aparcament entre l’Església de Sant Pere i Sant Pau i l’Ajuntament amb un aparell de georadar en 3D. El resultat d’aquesta prospecció ens ha de permetre localitzar, d’una manera més acurada, on es troben les possibles restes del temple parroquial destruït el 1936.


La prospecció amb georadar consisteix en la cobertura d’una superfície dividida en diferents seccions que posteriorment s’integren en un sol bloc de dades tridimensionals. S’identifiquen les diferents propietats electromagnètiques dels materials que es troben al subsol, a diferents profunditats. Un cop analitzats els resultats, es superposen tots els perfils i així es podran determinar les imatges dels possibles murs i uns models de les diferents restes que s’hi puguin trobar. 


Si en un futur es volgués fer una excavació les dades obtingudes a la prospecció  facilitarien la gestió i planificació dels treballs.


 


A finals d’anys es podrà veure el resultat en una exposició que es presentarà al Cèntric


Una exposició, que s’inaugurarà a finals d’any, explicarà el resultat d’aquest estudi i d’altres que també s’han realitzat a la ciutat com ara a la plaça de l’Església, l’Avinguda Verge de Montserrat, Ignasi Iglesias, Cal Monés, etc…


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí