Inicio Actualidad La tecnologia al servei de la seguretat

La tecnologia al servei de la seguretat

La tecnologia aplicada a la seguretat és avui dia una necessitat i la Guàrdia Urbana de Cornellà porta temps adaptant-se a una nova forma de treball, en la qual la tecnologia es posa a el servei de la ciutadania per detectar i prevenir situacions de emergència o d’inseguretat.

L’any 2015, el cos de la policia local de Cornellà va començar un estudi per conèixer les necessitats de la població en matèria de seguretat i tecnologia i, fruit d’això, en aquest 2021 disposem d’un dels cossos més ben dotats tecnològicament, en comparació amb la resta de municipis veïns.

Els agents de la Guàrdia Urbana disposen de l’aplicació de Seguretat Ciutadana, a més de càmeres de videovigilància -fixes i mòbils-, de drons, radars i semàfors, que al seu torn estan connectats pel mateix servidor que els ordinadors de la comissaria i dels diferents dispositius que els policies porten en els seus vehicles de patrulla -PDA, tauletes i emissores-. Tot això permet que la policia de Cornellà conegui en temps real el que està succeint a la ciutat, escurçant el temps de reacció i millorant el seu servei envers la comunitat.

Llegir el reportatge al Cornellà Informa 

VÍDEO WALL
És una pantalla gegant de visió i gestió, que incorpora un plànol de la ciutat per ubicar els usuaris i usuàries de l’aplicació de Seguretat Ciutadana -com els establiments comercials-, així com per poder rastrejar alarmes, càmeres o semàfors; a més d’un mapa de calor de fets delictius per dur a terme  patrullatges més efectius.

NOU PROGRAMA DE GESTIÓ
Una de les principals novetats és el programa DRAG, per planificar l’agenda dels serveis i de les patrulles, que permet la incorporació d’imatges i de vídeos als informes. Tot això ha suposat una millora considerable en el sistema de treball. A més, les patrulles estan connectades telemàticament a través de PDA i tauletes.

EQUIPS DE GRAVACIÓ
El servidor de la Guàrdia Urbana emmagatzema els vídeos de la xarxa de càmeres de trànsit i de seguretat, així com els enregistraments a l’espai públic, amb les adequades garanties legals. També s’està treballant per unificar les bases de dades d’altres organismes i institucions, com DGT, SIP, Diputació de Barcelona…

 

NOVES APLICACIONS
A part de l’app de Seguretat Ciutadana, que compta amb més de 12.000 usuaris repartits per tot el territori metropolità, la Guàrdia Urbana de Cornellà també compta amb aplicacions per a la gestió de les grues i de les alarmes de la ciutat.

 

CÀMERES DE SEGURETAT
Una de les àrees tecnològiques en què més s’està treballant i es continuarà innovant és en l’aplicació de més càmeres de seguretat distribuïdes per Cornellà. S’utilitzen també per al control d’accessos a les zones de pacificació de l’trànsit. Són:

  • 40 càmeres de seguretat
  • 26 càmeres de trànsit
  • 23 càmeres en edificis públics
  • 8 càmeres lectores de matrícules
  • 6 sensors de soroll
  • 2 sensors de contaminació ambiental
  • 2 sensors tèrmics (amb visió nocturna)

DRONS
S’ha creat la Unitat Juliet, dotada de dos drons i de cinc agents formats en la gestió d’aquests aparells, per vigilar la ciutat de manera aèria. Aquest sistema va ser especialment útil durant el estat d’alarma, així com per controlar la zona del riu i moments de grans aglomeracions (la cavalcada de Reis, per exemple).


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí