Inicio Actualidad L’Ajuntament desplega diverses accions per reactivar la pràctica esportiva entre la població

L’Ajuntament desplega diverses accions per reactivar la pràctica esportiva entre la població

Esteu aquí

La campanya municipal “Sortiu i disfruteu” anima la gent del Prat a fer esport, amb especial atenció a les adolescents

Una de les imatges de la campanya municipal de promoció de l’esport entre la població “Sortiu i disfruteu”

dimarts, 19 octubre, 2021 – 11:45


Una de les conseqüències de la pandèmia ha estat una dràstica disminució de la pràctica esportiva entre la població, especialment en els centres esportius -públics i privats- i en l’àmbit de l’esport escolar. A poc a poc s’està tornant a la normalitat, gràcies a l’aixecament de moltes restriccions contra la covid-19, però els efectes encara es noten. 


Conscient de la situació, l’Ajuntament del Prat ha posat en marxa un pla i una campanya per tal que la pràctica esportiva entre la població torni als nivells d’abans de la pandèmia o, si pugués ser, fins i tot superiors. I amb una especial atenció a un col·lectiu concret: l’adolescència, fonamentalment les noies. En aquest sector de la població, la pràctica de l’esport està molt per sota del que seria desitjable, tant per motius de salut física com psicològica.. 


Tres eixos 


El pla municipal per reactivar la pràctica esportiva entre la població s’aplica des d’abans de l’estiu passat i s’allargarà fins al proper, i se centra en tres eixos. 


Primer, recuperar el nombre de persones abonades i cursetistes als complexos esportius municipals. Aquest objectiu es va aconseguint paulatinament, gràcies en bona part a l’aixecament de les restriccions per la covid-19.

En segon lloc, que les entitats i clubs esportius de la ciutat també recuperin el nombre de membres, especialment infants a les escoles esportives. L’aixecament de restriccions i la tornada a una certa normalitat també està facilitant aquest objectiu, que l’Ajuntament ha reforçat mitjançant actuacions com les jornades de portes obertes a les entitats i clubs, celebrades el mes de juny passat, i l’ajut econòmic a través de subvencions. 

En tercer lloc -i on l’Ajuntament destina actualment més esforços-, la reactivació de l’esport extraescolar als centres educatius.  


Esport extraescolar als centres educatius


En l’àmbit de l’esport extraescolar als centres educatius de la ciutat, l’Ajuntament treballa en la millora de tres aspectes: l’organització, la qualitat, i els Jocs Esportius Escolars. 


La millora organitzativa es vol aconseguir afinant la coordinació entre les escoles, les AMPA/AFA i els gestors de les activitats. 


La qualitat es vol millorar amb cursets formatius als monitors i monitores, per unificar criteris entre escoles, fer les activitats més atractives i potenciar, més enllà de l’esport, l’educació en valors i el treball en equip. 

També es millorarà la qualitat dels espais, és a dir, dels patis de les escoles. La primera intervenció –una prova pilot- s’ha fet a l’Escola Honorable Josep Tarradellas, on s’han renovat els paviments –envellits i lliscants- i s’han redibuixat les pistes esportives, traient-li protagonisme a l’omnipresent futbol -sempre molt masculí- i donant-li a esports alternatius, més atractius també per a les nenes: volei, bàsquet, minifutbol, korfbal… L’experiència del Tarradellas, molt satisfactòria, s’anirà aplicant a altres escoles durant els propers anys. 


Finalment, als Jocs Esportius Escolars se’ls canviarà la normativa per fer-los més àgils, diversos i divertits.


Reforç del Club Esport Jove 


L’Ajuntament vol potenciar el Club Esport Jove, dirigit als nois i noies de secundària i batxillerat. Així, a més de les instal·lacions dels complexos esportius municipals, el Club també podrà fer servir les dels instituts (patis, gimnasos…) en horari de tarda, quan no es fan servir. El Club Esport Jove es promocionarà per les aules, es faran mostres d’activitats i es crearan grups de treball amb nois i noies que animin les seves amistats a apuntar-se al Club. 


Campanya “Sortiu i disfruteu”


El pla de reactivació de l’esport ve acompanyat de la campanya municipal “Sortiu i disfruteu”, una invitació a la gent del prat a ser més activa físicament. Trobareu la campanya, en diferents formats, per diferents espais de la ciutat, especialment als complexos esportius i a les escoles. 

 


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí