Inicio Actualidad Cornellà se suma a la declaració de municipis per a la millora...

Cornellà se suma a la declaració de municipis per a la millora de la qualitat de l’aire

L’Ajuntament de Cornellà  de Llobregat s’ha sumat a la Declaració de Sabadell per un acord polític i social per a la millora de la qualitat de l’aire, que s’ha aprovat avui divendres, 15 d’octubre, en el marc del 2n Congrés de Qualitat de l’Aire celebrat des d’aquesta ciutat del Vallès. 

La qualitat de l’aire és la primera causa de mort derivada de condicions ambientals a tota la Unió Europea. Si bé a nivell global es compleix amb els objectius establerts a nivell europeu, vuit de cada deu ciutats superen els nivells màxims de contaminació recomanats per l’Organització Mundial de la Salut. Així, el Congrés de Qualitat de l’Aire ha proposta una declaració conjunta per avançar en les accions i estratègies de resposta des del món local, en especial, encaminades a treballar de manera transversal en l’àmbit de la mobilitat. 

Aquí podeu consultar el text complet de la declaració:

  Per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire

Transformació a partir del projecte Cornellà Natura

La contaminació atmosfèrica és un dels principals problemes de salut pública a l’àmbit metropolità i cal reduir-la per tal de disminuir els impactes negatius que causa a la població. El trànsit motoritzat n’és el principal causant, per això, moltes de les actuacions impulsades en el marc del projecte Cornellà Natura s’orienten a fomentar hàbits de mobilitat sostenible, més enllà de la naturalització de diversos espais que condueixin a la millora de la qualitat ambiental.

Per exemple, la implantació de la ZBE Rondes de Barcelona -part del municipi de Cornellà hi està inclosa- s’ha convertit en un model de referència per a la implantació d’altres Zones de Baixes Emissions a Espanya.

Durant 2020, la situació de constricció de la mobilitat provocada per les mesures sanitàries adoptades va demostrar que el volum de trànsit rodat incideix directament en els nivells de contaminació de l’àmbit metropolità, tal com mostren les dades registrades a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació de l’Aire (XVPCA). Els nivells de contaminació per NO2 a Cornellà van ser els més baixos dels darrers 4 anys. 

S’hi suma el desplegament de mesures de caràcter permanent com la reducció del límit de velocitat a 30 km/h, la mencionada implantació de  la ZBE, el procés de vianalització d’algunes vies, la restricció al trànsit a certs carrers els cap de setmana i l’ampliació de la xarxa ciclable,  entre d’altres, que també contribueixen a disminuir els nivells de contaminació a la nostra ciutat, i millorar la salut i el benestar de la ciutadania.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí