Inicio Actualidad S’inicia, un curs més, el recurs de suport a l’alumnat, BASSA.

S’inicia, un curs més, el recurs de suport a l’alumnat, BASSA.

dilluns, 11 octubre, 2021 – 12:45


La passada setmana es va posar en funcionament el recurs socioeducatiu BASSA (Bastida i Suport a l’alumnat) a càrrec de  l’entitat SAÓ, amb suport de l’Ajuntament del Prat, i emmarcat en el Pla Educatiu d’Entorn a través de dues línies de treball:


BASSA obligatòria


S’atèn a joves matriculats de segon cicle de l’ESO que tinguin oberts expedients d’expulsió temporal als seus instituts i pels que es valori necessària una mesura d’atenció d’espai i acompanyament personal.


BASSA postobligatòria


El recurs pretén ajudar a millorar el pas de l’ESO a la postobligatòria en situacions de possible risc d’abandonament prematur degut a diferents factors. La derivació al recurs prové de les regidories d’Educació i Serveis Socials en coordinació amb els instituts de la ciutat.


La major part del pes de l’atenció directa recau en les sessions d’aula habitual: espais de dues hores, de dilluns a dijous on els participants aprofiten per consultar dubtes a les educadores, fer deures de classe, estudiar pels exàmens, aprendre hàbits d’estudi i d’organització de les tasques, etc.


Al llarg del curs també està previst realitzar activitats fora de l’aula per tal de potenciar la cohesió dels grups i oferir al jovent un espai més on poder expressar les seves inquietuds i interessos així com acostar i fer ús de recursos de ciutat vinculats a l’oci, salut, esport..


El curs passat es van atendre a 94 joves. En la gran majoria de casos hi va haver una millora en els seus resultats acadèmics i en enquestes de valoració els propis joves manifestaven que BASSA hi havia contribuït molt,  sol·licitant poder continuar amb aquest recurs aquest curs.


El repte d’aquest curs serà poder continuar donant resposta i atenció individualitzada a les necessitats dels joves en relació al seu procés formatiu i a l’atenció de les seves emocions i projeccions tot i les dificultats pròpies derivades de la pandèmia. La dotació econòmica pel projecte és de 40.000 euros. Aquest curs s’ampliarà el servei de BASSA postobligatòria a dos matins més d’atenció per setmana per tal d’arribar a joves que estudien cicles formatius en horari de tarda.


Podeu consultar els llocs on es realitza, al següent enllaç .


- Te recomendamos -
Artículo anteriorTallers virtuals per a la XI edició del programa Ciutats Defensores dels Drets Humans
Artículo siguienteA l’octubre torna el Pota Blava amb el QuintoTapa!
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí