Inicio Actualidad Cornellà se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dislèxia

Cornellà se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dislèxia

El 8 d’octubre se celebra mundialment el Dia Internacional de la Dislèxia amb la finalitat de donar visibilitat a aquesta Dificultat Específica en l’Aprenentatge  que afecta principalment a les persones en la lectoescriptura condicionant la seva forma d’expressar-se en el seu entorn mes proper social i sobretot, escolar. L’Ajuntament de Cornellà ha aprovat, en sessió de la Junta de Govern Local, una declaració institucional per sumar-se a aquesta commemoració.

A Cornellà hi ha l’Associació de Famílies amb nens i nenes amb Dificultats de l’Aprenentatge a Catalunya, que forma part de la Federació Espanyola de Dislèxia. L’entitat dona suport als familiars d’aquests infants amb dislèxia i altres transtorns com TDA, TDAH, disgrafia, disortografia, discalculia o TEL. El seu objectiu és la formació i assessorament  tant als professionals de l’educació com a les famílies en les Dificultats Específiques de l’Aprenentatge, organitzant tallers, xerrades i jornades sobre els serveis i les eines disponibles per a tractar aquests trastorns específics de l’aprenentatge.

MAS:  L'agermanament de Garrovillas i el Prat es reactivarà el 3 de febrer amb una visita institucional a la ciutat extremenya i una exposició fotogràfica de Fernando Vecino

 

En aquest sentit, els propers 22 i 23 d’octubre, l’AFDA celebra al Citilab de Cornellà les seves III Jornades Millorem l’Educació amb el lema “Cap a una Escola Inclusiva”Per a més informació, podeu enviar un correu electrònic a info@afdacat.org o visitar el seu web https://afdacat.org

 

Què és la dislèxia? 

Aquest trastorn de l’aprenentatge, afecta aproximadament al 10% de la població i està present en quatre de cada sis casos de fracàs escolar, segons dades de la Federació Espanyola de la Dislèxia. Es podria dir que la dislèxia  no és compatible amb el sistema educatiu actual.  En aquest sentit, són molts els sectors vinculats amb l’educació que se sumen puntualment a aquesta commemoració per a reivindicar més recursos en ensenyament que permetin detectar de manera precoç la dislèxia i tractar-la a les aules per evitar aquest fracàs escolar. 

MAS:  El Club d’Escacs El Prat, campió de lliga en dues categories

La voluntat és garantir la igualtat de condicions i d’oportunitats de les persones amb dislèxia i amb altres Dificultats Específiques de l’Aprenentatge (DEA). 

 

 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDiversitat lingüística amb una àmplia oferta de propostes en anglès
Artículo siguienteEn marxa les sessions participatives per recollir opinions sobre la Igualtat entre dones i homes
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí