Inicio Actualidad La secretaria general de l’Esport i la Federació Catalana de Vela celebren...

La secretaria general de l’Esport i la Federació Catalana de Vela celebren l’inici de curs del programa Esport Blau de Vela Escolar

Esteu aquí

L’acte ha tingut lloc al Centre Municipal de Vela del Prat

dijous, 7 octubre, 2021 – 14:30


Avui, 7 d’octubre, s’ha celebrat a les instal·lacions del Centre Municipal de Vela del Prat l’acte d’inici del curs 2021/2022 del programa Esport Blau de Vela Escolar, amb la presència de la secretària general de l’Esport de la Generalitat, Anna Caula, del president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres, i de la regidora d’Esports de l’Ajuntament del Prat, Débora García, així com personal tècnic.


L’acte ha començat amb una mostra de la destresa navegant dels alumnes de 5è de primària de l’Escola Jacint Verdaguer del Prat. Seguidament s’ha fet una visita a les instal·lacions del Centre Municipal de Vela i, per últim, s’han fet els parlaments. 


Gairebé 8.500 alumnes a tot Catalunya


El programa de Vela Escolar -que té com a objectiu aproximar i promoure la vela entre els alumnes de 5è de primària dels centres educatius– va néixer l’any 2017 i està impulsat per la Federació Catalana de Vela, el Consell Català de l’Esport, el departament d’Educació i els Consells Esportius de Catalunya, amb la col·laboració dels clubs i escoles de Vela i dels ajuntaments i Centres Educatius dels municipis adherits. Es preveu que, en finalitzar el curs 2021/2022, l’Esport Blau Escolar haurà format un total de 8.400 alumnes de 25 municipis de Catalunya. Seguint el full de ruta establert l’any 2017, aquest programa seguirà creixent, any rere any, per arribar a tots els municipis del litoral català.


L’essència del programa -guardonat a la 3a edició dels Guardons de l’Esport- se centra en formar navegants i educar persones, gràcies a una activitat poliesportiva en l’esport de la vela on els valors de la igualtat de gènere, el respecte al medi ambient i a les nostres arrels, el treball en equip i l’amor pel mar, són els pilars de la seva formació i educació. 


Els continguts del programa se centren en la recent actualització de la metodologia en l’ensenyament de la vela. Aquesta actualització, permet transmetre, d’una manera molt pràctica i propera, tots els coneixements, detalls i matisos que fan de la vela un esport apassionant. La gran novetat introduïda consisteix a dotar d’una estructura de conceptes amb un gran ventall d’exercicis perquè aquests conceptes siguin més fàcils d’assimilar i, sobretot, d’interioritzar, fent possible que l’esport de la vela sigui més fàcil i engrescador que mai. 


Cal destacar que el passat 17 de setembre el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar la resolució per la qual s’estableix l’Esport Blau Escolar com un dels cinc programes d’esport escolar de la Generalitat de Catalunya, per al curs 2021/2022, d’acord amb el Pla Estratègic d’Esport Escolar de Catalunya, 2020-2030. 


Els municipis participants de l’Esport Blau Escolar durant aquest curs són: Roses, Castelló d’Empúries, l’Escala, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Premià de Mar, Montgat, Tarragona, el Masnou, el Prat del Llobregat, Castelldefels, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Coma-Ruga, Salou, Cambrils, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’Ampolla, les Cases d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, i d’altres municipis que estan pendents d’oficialitzar la seva participació. 


 


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí