Inicio Actualidad Mijoler reclama que es descarti definitivament l’ampliació de l’aeroport després que el...

Mijoler reclama que es descarti definitivament l’ampliació de l’aeroport després que el president d’Aena expressés ahir la voluntat de reprendre-la

Esteu aquí

Durant la visita del diputat del Congrés Juan López de Uralde a la Ricarda, l’alcalde del Prat ha demanat que Aena “descarti definitivament qualsevol ampliació de l’aeroport”, un dia després que Maurici Lucena hagi assegurat que seguiran apostant per aquest projecte

dimecres, 6 octubre, 2021 – 15:15


 


El diputat del Congrés, Juan López de Uralde, ha visitat aquest matí l’espai natural protegit de la Ricarda, al Prat de Llobregat. L’ha acompanyat l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, i personal tècnic de l’àrea d’Acció Ambiental i Energia de l’Ajuntament. D’aquesta manera, Juan López de Uralde, que és portaveu a la Comissió de Transició Ecològica del grup d’Unidas Podemos, ha respost a la invitació que l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, va fer per carta a principis de setembre a diferents representants de les institucions catalanes i de l’Estat.


Durant la visita d’avui a la Ricarda, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha demanat una vegada més que Aena “descarti definitivament qualsevol ampliació de l’aeroport”, un dia després que el president del gestor aeroportuari, Maurici Lucena, hagi assegurat que seguiran apostant per aquest projecte tot i que el DORA aprovat el passat 28 de setembre no l’inclogui.  Mijoler ha afegit que, més enllà de l’amenaça de l’ampliació de l’aeroport, “seguim lluitant per la conservació dels espais naturals del delta”, per als quals reclama una major protecció. En aquest sentit, ha demanat a la Generalitat que “faci definitivament el pla especial de protecció del delta que fa més d’una dècada que estan elaborant (…) i més recursos per als Consorcis dels espais naturals i del Parc Agrari”.


Per la seva banda, el diputat Juan López de Uralde ha esgrimit tres motius pels quals és contrari a l’ampliació de l’aeroport del Prat. En primer lloc, ha considerat que aquesta decisió seria contradictòria amb la llei contra el canvi climàtic aprovada el passat mes de maig al Congrés: “si un país té una política de descarbonització i de reducció de les emissions de CO2, no sembla que el més adequat sigui una política d’ampliació d’aeroports, sinó més aviat el contrari”. En segon lloc, ha destacat el gran valor ambiental d’aquest espai protegit i ha assegurat: “no pel fet d’estar enmig de grans infraestructures, s’ha de condemnar a mort l’espai, sinó al contrari, s’ha de treballar per fer-ho compatible, per recuperar-lo, per connectar els diferents ecosistemes i per tractar realment la zona com el que és, de gran valor ecològic, per preservar-la i millorar-la”. En tercer lloc, ha afegit que, en l’actual context incertesa sobre com evolucionarà el trànsit aeri en el context post-covid, “no sembla una bona idea escometre grans inversions en infraestructures, i més quan som un país en què ja coneixem situacions com aeroports sense avions, autopistes sense cotxes i trens sense passatgers”.


La carta d’invitació de Mijoler a la Ricarda també s’ha adreçat als presidents del govern català i espanyol, Pere Aragonès i Pedro Sánchez, respectivament, així com a diverses conselleries de la Generalitat i ministeris de l’Estat, als representants dels diferents grups polítics representats al Parlament i al Congrés o als membres de les meses de les dues cambres. Ja han visitat la Ricarda personalitats com la vicepresidenta del govern espanyol Yolanda Díaz, la presidenta de l’AMB, Ada Colau, o la vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, entre d’altres.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCornellà destina 240.000 euros a la millora dels passos de vianants
Artículo siguienteLes ordenances fiscals de 2022 mantenen el suport als sectors més afectats per la covid, graven més els majors patrimonis i incentiven la transició energètica al Prat
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí