Inicio Actualidad Nova edició de l’exposició dedicada al projecte solidari ‘1.000 i una nineka’

Nova edició de l’exposició dedicada al projecte solidari ‘1.000 i una nineka’

El dijous 30 de setembre, a les 19 hores, s’inaugura al Castell de Cornellà l’exposició de la 5a edició del projecte “1.000 i una Nineka”, un projecte solidari a càrrec de Maria Rascón, amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat. Més de 40 ninekaires han participat en aquesta edició, i les seves mans han creat i confeccionat més de 1.000 ninekas, unes nines elaborades de manera artesanal. Petites obres d’art plenes d’amor, afecte, creativitat, de màgia i del compromís perquè algun dia no hi hagi ni un infant amb càncer. La mostra es podrà visitar del 30 de setembre al 24 d’octubre de 2021.

MAS:  Comencen les festes del Pilar al barri de Sant Ildefons

El projecte “1.000 i una nineka” és una iniciativa creada per María Rascón, ciutadana de Cornellà de Llobregat, que va iniciar la confecció d’unes nines anomenades “nineka” a partir d’una experiència personal, i el va convertir en un projecte solidari per a recollir fons per a la investigació del càncer infantil i juvenil a benefici de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Web del projecte ‘1.000 i una nineka

A Espanya es diagnostiquen cada any al voltant de 1.200 casos de càncer infantil i n’hi ha 160.000 d’estimats a tot el món. Un de cada quatre nens no supera la malaltia: és la primera causa de mortalitat en nens i nenes entre 0 i 14 anys en països desenvolupats, però pràcticament no s’investiga.

MAS:  El Prat, contra la violència en l’esport

Per què no s’investiga? Perquè la immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació de el càncer se centren en el càncer d’adults, ja que per cada nen/a malalt hi ha 200 adults. La seva recerca mai és rendible. 

L’Hospital de Sant Joan de Déu disposa d’un laboratori d’investigació del càncer infantil format per un equip que supera els 30 professionals. Més d’un 70% del seu pressupost prové de les donacions privades d’entitats i persones solidàries que ho fan possible.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorInscripcions obertes per a la XL Cursa Popular del 10 d’octubre
Artículo siguienteL’Ajuntament reforça el servei de consergeria de les escoles per afrontar les tasques sobrevingudes i reprendre el curs escolar amb totes les mesures de seguretat.
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí