Inicio Actualidad La Trobada Gegantera, la Cursa Popular, La Cirquera… Tot això al diumenge...

La Trobada Gegantera, la Cursa Popular, La Cirquera… Tot això al diumenge de la Festa Major

diumenge, 26 setembre, 2021 – 22:15


Els diumenges de Festa Major no calen despertadors! Comencen ben d’hora amb les traques i els tambors de les colles de foc de la ciutat, Diables del Prat i Balls de Diables, acompanyats aquest any per primera vegada per la recentment estrenada Colla Trabucaire del Prat.


La XXXIV Trobada Gegantera ha estat la protagonista del matí. Aquest any, sense poder fer cercavila per les condicions sanitàries, gegants, gegantes, capgrossos i gegantons, han fet la Plantada i els seus balls i lluïments a la Grada de Cultura Popular. Així el Cap de Meló i el Nas de Carxofa, han donat pas a les diferents colles de la ciutat i a les colles convidades, que amb moltes ganes han tornat a dansar acompanyades de la música de gralles i tambors. Els Gegants del Prat, en Rotllà i la Griselda, amb la Paulina, el Pere i el Joanet han ballat amb els Gegants del Delta, la Eulàlia, el Canudas, el Pere Tarrida, el Bernat i la Carxofeta, amb el Sisquet i la Carmeta de la colla de l’AMPA Mare de Déu del Carme i altres gegantons de les escoles de la ciutat i amb la Mulassa del Prat, que per primera vegada participa a la trobada.


Un altre dels plats forts del matí ha estat el Quim Masferrer al pati de l’Escola Bernat Metge on el públic ha estat el protagonista, reivindicant amb orgull pratenc la cultura i els espais naturals i demostrant al 100% que la gent del Prat és bona gent!


Els esports també han estat presents el matí de diumenge: la Cursa Popular que ha arribat a les 40 edicions, el concurs de pesca a la platja del Prat i el Torneig de Billar de Festa Major han fet protagonistes a les entitats esportives de la ciutat.  


La terrassa del Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa ha acollit ja a la tarda una nova edició de L’Aparador, el petit mercat d’artesania de Festa Major. Aquest any, a més, s’han realitzat deu tallers de diferents tècniques artesanals. Una tarda molt bonica on el DIY o “fet a mà” ha estat protagonista.


Les entitats de la ciutat també s’han vestit de gala per pujar a l’escenari de l’Escola Jaume Balmes. La Casa de Sevilla ha presentat un festival amb les actuacions del Coro Rociero Flor y Jara, el Cuadro de Baile de la Casa de Sevilla i altres grups convidats. Per la tarda, més d’un centenar de ballarines i ballarins d’entre 3 i 25 anys d’RV dance del barri de Sant Cosme han revolucionat amb les seves danses urbanes el Comença l’espectacle! Hem pogut gaudir també del flamenc de Leire “La Ruca” i el documental fet per la Claqueta Social amb les persones de la Llar Ebre, Dones Sàvies i


També hem gaudit d’algunes propostes per gaudir en família amb els infants de la casa de la música de Queen amb els Xics’n’Roll, dels malabars impossibles del Ramiro Vergaz i el seu espectacle White Bottom, i de les titelles a l’adaptació del clàssic Hamelí.  Les acrobàcies també han estat protagonistes de La Cirquera, amb Áureo. Equilibris i salts, perfectament sincronitzats, tot amb humor i alegria.


La propostes musicals han tancat la nit. La fusió de rap, flamenc i electrònica de Queralt Lahoz ha emocionat a tots els assistents al pati de l’Escola Josep Tarradellas. Les versions de The Beatles dels Flaming Shakers ens han transportat als anys 60 i als millors anys del grup de Liverpool. Les Sey Sisters ens han regalat un concert emocionant i ple de jalsdkjfalskdjf lakjsdflaksdjfskj. I no oblidem el bon rotllo de LaBandaTonPare. Versions i èxits que van des de Tequila, a Hombres G passant pels Rollings, que han fet ben difícil que el públic no cantés amb els seus acords!


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí