Inicio Actualidad Dissabte de Festa Major amb humor, cultura popular, música, teatre i moltes...

Dissabte de Festa Major amb humor, cultura popular, música, teatre i moltes ganes de passar-ho bé!

dissabte, 25 setembre, 2021 – 23:30


El dissabte de Festa Major sempre és un dia intens, amb molta activitat, i que comença amb les gralles i tambors de les Matinades Gralleres. Enguany els diferents espais de Festa Major han bullit amb propostes diferents i per a tots els públics.


La Grada de Cultura Popular ha estat custodiada des de bon matí per la Plantada de Bèsties de foc. El Drac de Granollers, el Griu d’Artesa de Lleida, la Pigota de La Pobla de Montornès, la Garsa de Sant Feliu de Llobregat i la Ferla de Begues han rebut al públic i a les colles que durant el dia han actuat a la Grada. Tambors i timbals de les colles han sonat durant la Tamborinada Popular, celebrant que el Trencasons, ja fa 20 anys que va arribar de Calanda per acompanyar la nostra Festa Major. A continuació, la Colla Bastonera del Prat ha ofert el seu repertori de danses tradicionals. 


A la tarda, la Colla Trabucaire del Prat Carrabiners i Contrabandistes, que s’estrena en aquesta Festa Major, ha fet sonar les seves galerades. A continuació els Versots Diabòlics de Ball de Diables, amb la seva escenificació de la lluita entre Bé i Mal i la seva crítica ferotge, i la colla Picacrestes, amb el ball tradicional de Festa Major “El tortell del Prat”, recuperat l’any 2011. Per últim, els Castellers del Prat, acompanyats dels Castellers de Cornellà han tornat a fer pinya en una Festa Major, aixecant pilars de quatre i recuperant l’emoció de veure pujar la canalla amb la música de les gralles. Al final de la seva actuació han fet el bateig de les noves gralleres de la colla.


Al vespre la Grada s’ha omplert de foc, trons, timbals i llum. El 36è Pratifoc ha aplegat a totes les bèsties convidades i Ball de Diables i la Colla de Diables del Prat han commemorat els 30 anys del nostre Pollo, la nostra bèstia de foc que ha ballat i tronat per celebrar el seu aniversari! 


La música tampoc no ha deixat de sonar als diferents espais de Festa Major durant tot el dia. El públic no s’ha deixat espantar pels trons que s’han sentit en algun moment de la tarda i les quatre gotes que han caigut no han espantat als assistents al concert de Nya de la Rubia i les seves ganes de gaudir del seu flamenc fresc o de la polifacètica Maika Mokovski al pati de l’Escola Bernat Metge. Heidi & The Bobies i els Monton Fiestao, han demostrat que el talent local també està present a la Festa Major, amb un públic entregat que no ha parat d’animar i cantar durant el concert. Ja entrada la nit ha estat el torn els boleros i la veu melòdica del Jorge González, el flamenc i bon rotllo de les noies de Maruja Limón o les versions dels Smoking Stones. 


També les entitats musicals de la ciutat han tornat a pujar a l’escenari amb ganes de celebrar la Festa Major. La Coral de lo Llobregat de les Flors al Cèntric Espai Cultural i la banda de la Unió Filharmònica del Prat a la plaça de Louis Braille han ofert un repertori divers, amb alguns clàssics coneguts per tots els assistents. El concert d’havaneres de Neus Mar, organitzat per l’AV La Barceloneta ha aplegat als jardins de Món Racó una bona gentada, cantant plegats “El meu avi”. 


No oblidem la part més teatral, amb un dels caps de cartell d’aquesta Festa Major: l’Edu Soto, que amb el seu humor, ironia i ganes de riure’s fins d’ell mateix ha aplegat gent dins i fora del pati de l’Escola Bernat Metge. Els més petits s’han quedat meravellats amb els malabars de Xampatito Pato al Pati de L’Artesà. I La Cirquera, a la pl. Sant Jordi, amb Suspensión, un espectacle que combina circ i teatre, i que no ha deixat a ningú indiferent.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí