Inicio Actualidad La Festa Major 2021 ja ha començat!

La Festa Major 2021 ja ha començat!

Esteu aquí

L’Esclat de Festa Major i el Pregó d’inici a càrrec de la Carlota Dobaño, primers actes de la #fmelprat

divendres, 24 setembre, 2021 – 23:15


Comença una nova edició de la Festa Major. Una edició diferent i adaptada a les normatives sanitàries vigents, amb propostes de petit format, en espais delimitats i amb un aforament controlat. Però amb les mateixes ganes de celebrar i gaudir de la #fmelprat.


L’Esclat de Festa Major, com mana la tradició, és l’acte que ha iniciat la festa. Enguany s’ha traslladat de la pl. de la Vila a la Grada de Cultura Popular, espai que acollirà totes les demostracions de la cultura popular i tradicional de Festa Major i que s’ha ubicat a l’aparcament de l’estació de RENFE.


Tres trons i la sardana de Festa Major interpretada per la banda de la Unió Filharmònica del Prat han marcat l’inici de l’acte. El Nas de Carxofa i el Cap de Meló, han rebut al Rotllà i la Griselda, els Gegants de la Ciutat, que han estat els primers a desfilar. Els han seguit la resta de colles, que després de molts mesos han pogut ballar acompanyades de música de gralles i tambors. Un moment ple d’emoció i alegria per a totes elles.


La colla Picacrestes amb la canalla de la colla infantil, els Gegants Delta, la colla Bastonera del Prat, la Mulassa i els gegants Sants Metges, l’AMPA Mare de Déu del Carme i la resta de geganters infantils de les escoles i instituts del Prat, els Castellers del Prat, la colla Trabucaire del Prat, Ball de Diables del Prat i la Colla de Diables del Prat han desfilat per la grada. Totes elles, amb els Gegants del Prat, han fet balls i lluïments plegats, celebrant l’inici de la Festa Major! 


Com a novetat, aquest any, l’inici de la Festa Major s’ha pogut seguir a elprat.tv, que ha emès un programa especial en directe amb l’Esclat de Festa Major i el Pregó d’inici, a càrrec de la Carlota Dobaño. En aquest enllaç podeu veure el vídeo sencer el pregó. 


La Carlota Dobaño, és una autoritat mundial en l’àmbit de la investigació de la malària i, durant la pandèmia, també ha desenvolupat la seva tasca investigant els mecanismes d’infecció amb SARS-CO-19. La Carlota ha explicat com ha estat desenvolupant la seva tasca d’investigació des de l’inici de la pandèmia, amb esforç i sacrifici, com la resta del personal sanitari. Ha tingut un especial record per a les famílies afectades per la covid-19. Ha apel·lat a la responsabilitat per seguir fent front a la pandèmia i ha defensat la vacunació per prevenir les malalties infeccioses. També ha mostrat el seu suport a la defensa del territori i en contra de l’ampliació de l’aeroport, evidenciant que fer front a l’emergència climàtica actual també és font de salut. Ha tancat el seu discurs desitjant a tots els pratencs i pratenques bona Festa Major: Visca el Prat, i visca la seva Festa Major, la més xamosa i més galana! L’alcalde Lluis Mijoler també s’ha acomiadat de tots els assistents a l’Esclat explicant que no estem vivint la Festa Major que ens agradaria, però sí la millor Festa Major possible i desitjant també una bona Festa Major.


La programació de nit ha aplegat tres propostes ben diferents en espais també poc habituals a la Festa Major, distribuïts per la ciutat i evitant grans concentracions de gent. La música festiva i canyera amb les noies de Roba Estesa al pati de l’Escola Josep Tarradellas, que fins i tot han felicitat l’aniversari a un noi del públic. Humor bandarra i molta complicitat amb  el públic de la mà de la Sufrida Calo y los Diego Ribeiro al pati de l’Escola Bernat Metge. I  La Cirquera, que enguany s’ha traslladat a la pl. de Sant Jordi, ha viscut els equilibris i acrobàcies del Circ Pistolet amb molta emoció i molt d’humor! 


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí