Inicio Actualidad L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ressalta la importància d’aprovar el Pla especial...

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ressalta la importància d’aprovar el Pla especial de protecció del delta durant una visita a la Ricarda amb la vicepresidenta del Parlament

Esteu aquí

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, espera que el DORA que s’aprovi al proper Consell de Ministres aparqui definitivament el projecte d’ampliació de l’aeroport i, més enllà d’això, “seguir lluitant per dotar de més protecció als espais naturals del delta i a tot el nostre territori”. També ha urgit la Generalitat a aprovar el Pla especial de protecció del delta, el qual “estem esperant” des dels anys 80

dijous, 23 setembre, 2021 – 15:15


La vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, ha visitat aquest migdia l’espai natural protegit de la Ricarda, al Prat de Llobregat, acompanyada per l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler. L’alcalde del Prat li ha traslladat la reivindicació del territori d’aprovar i desplegar el més aviat possible el Pla especial de Protecció dels Espais naturals del delta del Llobregat, compromís ja adquirit per la Generalitat de Catalunya, però incomplert fins ara.


Des del Mirador de l’Illa, des d’on es pot observar la Ricarda i d’altres parts dels espais naturals del delta del Llobregat, a més de la seva proximitat amb les actuals infraestructures aeroportuàries, l’alcalde del Prat i la vicepresidenta del Parlament de Catalunya han atès els mitjans de comunicació.

MAS:  El cicle 'Saltimbanqui' torna a omplir els carrers de circ aquesta primavera


L’alcalde del Prat ha advertit que, tot i el recent anunci de suspendre l’ampliació de l’aeroport del govern espanyol, no es pot donar per feta la interrupció del projecte fins que el Consell de Ministres previst per a finals d’aquest mes no aprovi definitivament el Document de Regulació Aeroportuària (DORA) 2022-2026. També ha afegit: “passi el que passi amb l’aprovació del DORA hem de seguir lluitant per dotar de més protecció als espais naturals del delta i a tot el nostre territori”. Així ho va advertir també la Comissió Europea a les institucions competents de l’Estat espanyol el passat mes de febrer, davant de l’incompliment de les compensacions ambientals de l’anterior ampliació de l’aeroport de fa dues dècades.


Coincidint amb la visita de la vicepresidenta del Parlament de Catalunya a la Ricarda, Mijoler també ha recordat la necessitat d’aprovar i desenvolupar amb urgència el Pla Especial de Protecció del Delta del Llobregat, a què es va comprometre la Generalitat. “Estem esperant un pla especial des dels anys 80 que està promès i que encara no el tenim. S’hi va comprometre la passada legislatura el conseller Calvet per fer-lo i no s’ha fet. Estic pendent de mantenir una reunió amb consellera Jordà per veure quina és la situació que planteja i què és el que planteja en aquesta legislatura per dotar de més protecció als nostres espais naturals i també al Parc agrari”.

MAS:  Portes obertes a les escoles i instituts de Cornellà de cara al curs 2022-2023


Per la seva banda, Alba Vergés, que visitava per primera vegada la Ricarda, ha destacat la importància de conèixer aquest espai natural per comprendre “l’afectació” de l’activitat de l’actual aeroport sobre el territori del delta i de les inversions que s’hi puguin fer. “Crec que venir aquí de visita aquí in situ escoltant les explicacions dels tècnics és una posició que et queda molt més clara i que et permet també poder-la explicar” – ha assegurat la vicepresidenta del Parlament de Catalunya. També ha recordat el compromís del govern de la Generalitat de “treballar profundament” en la protecció dels espais naturals del delta del Llobregat i de la importància del treball en xarxa de les diferents administracions amb aquesta finalitat.


Representants del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat han explicat durant el recorregut per la Ricarda de la vicepresidenta del Parlament de Catalunya i l’alcalde del Prat els valors ambientals d’aquest espai natural.  La Ricarda és un dels últims espais verges de tot el delta del Llobregat, un entorn natural irrreproduïble i protegit per la UE. Més del 75% de l’espai natural inclou hàbitats d’interès comunitari prioritari.  Concretament, s’hi poden trobar 17 hàbits d’interès comunitari, tres d’ells de conservació prioritària (llacunes, pinedes sobre dunes i aiguamolls calcaris de Mansega), segons la normativa comunitària.

MAS:  L’Ajuntament amplia l’horari del Servei d’Informació i Atenció a Dones i també per a persones LGBTIQ+


La vicepresidenta del Parlament ha visitat avui la Ricarda en resposta a la carta d’invitació per conèixer aquest espai natural que l’alcalde del Prat va enviar a diferents responsables institucionals tat de Catalunya com de l’Estat a principis de setembre. En resposta a aquesta carta, també van visitar aquest espai el passat 9 de setembre la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La missiva també es va adreçar als presidents del govern català i espanyol, Pere Aragonès i Pedro Sánchez, respectivament, així com a diverses conselleries de la Generalitat i ministeris de l’Estat, als representants dels diferents grups polítics representats al Parlament i al Congrés o als membres de les meses de les dues cambres.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorÈxit de participació a la 18a Trobada de Dones
Artículo siguienteActe d’homenatge a les persones que han mort a Cornellà durant la pandèmia
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí