Inicio Actualidad Reobre al públic l’exposició ‘100 anys d’aviació’ al Centre Cultural Aeronàutic del...

Reobre al públic l’exposició ‘100 anys d’aviació’ al Centre Cultural Aeronàutic del Prat

Esteu aquí

Es pot visitar cada dissabte i diumenge a partir d’aquest mes de setembre

L’avió Monocoque, amb què es va fer el primer vol des del Prat

dimecres, 22 setembre, 2021 – 13:30


Després de l’aturada per vacances, aquest mes de setembre ja es pot tornar a visitar l’exposició “100 anys d’aviació” que ofereix el Centre Cultural Aeronàutic, situat a l’aeroport del Prat. La mostra repassa l’evolució de l’aviació internacional, nacional i també local a través de varies aeronaus, rèpliques d’avions històrics, fotografies, panells gràfics, motors i maquetes en un recorregut adequada per a tots els públics.

MAS:  Nova edició de Connexions, amb la mentida com a eix temàtic


L’exposició compta amb la col·laboració d’AENA i l’Ajuntament del Prat i està organitzada per la Fundació Privada Parc Aeronàutic de Catalunya, que és la propietària dels avions i maquetes exposades, en molts casos procedents de donacions de particulars.


Una mostra única a Catalunya


L’exposició, que és l’única d’aquestes característiques present a Catalunya, va néixer el 13 de maig de 2016, en el marc de la celebració del centenari del primer vol que es va enlairar de l’aeroport del Prat, en direcció a Palma de Mallorca, el 2 de juliol de 1916. En aquella època, l’avió va trigar fins a 2 hores i 8 minuts a completar el trajecte. Un dels exemplars més destacats de l’exposició és precisament l’avió Monocoq en què Salvador Hedilla va realitzar aquest primer vol des del Prat.

MAS:  Tallat un tram de la Carrera de la Marina arran de les obres de reparació d’una fuita de gas


Una altra de les peces més destacades és la rèplica de l’avió Blériot XI, amb què el pilot francès Julien Mamet va fer el primer vol a Espanya, precisament a la ciutat de Barcelona, l’any 1910.


Cinc anys després de la seva inauguració, l’exposició resta oberta al públic i es pot visitar gratuïtament cada dissabte i diumenge de 10 a 13.30 h. 


El Centre Cultural Aeronàutic està situat entre l’hangar d’Iberia i la terminal corporativa.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl CEM Julio Méndez estrena nova gespa
Artículo siguienteEs reprèn el club de lectura “Grans lectors”
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí