Inicio Actualidad La Festa Major del Prat comptarà amb un Punt Lila per evitar...

La Festa Major del Prat comptarà amb un Punt Lila per evitar agressions sexistes i LGTBIfòbiques

Esteu aquí

“Per unes festes lliures de sexisme, només sí és sí”.

dimarts, 21 setembre, 2021 – 14:30


La Festa Major del Prat comença aquest divendres i des del programa de Feminisme i LGTBI es posa en marxa la campanya “Per unes festes lliures de sexisme, només sí és sí”. L’objectiu és sensibilitzar a la ciutadania pratenca sobre la necessitat d’eradicar els comportaments i les agressions sexistes i LGTBIfòbiques de la nostra Festa Major i també de la societat.


Punt Lila


Durant els dies 24 i 25 de setembre, en horari nocturn, davant del CEM Estruch s’instal·larà un Punt Lila per tal de centralitzar les accions de sensibilització i d’atenció de la campanya. A més, el Punt Lila comptarà amb la presència de parelles itinerants de professionals que recorreran diversos espais del municipi per realitzar les mateixes tasques que es duran a terme a la carpa instal·lada a l’Estruch.


A la carpa del Punt Lila, també hi haurà díptics informatius amb un seguit de recomanacions a tenir en compte en cas de trobar-se davant d’alguna situació de sospita o agressió sexista. 


Consells de la campanya


  • Si presencieu un comportament sexista o una agressió sexual, actueu! Oferiu el vostre suport, però respecteu sempre les decisions de qui pateix l’agressió o el comportament sexista.

  • Teniu dret a decidir quan voleu dir no i quan voleu dir sí.

  • Deixeu clar el vostre rebuig a qui us assetja i, si insisteix, busqueu ajuda entre les vostres amistats, les informadores o els cossos de seguretat.

  • Assetjar no és lligar. Si algú no us fa cas i continueu insistint, l’estareu assetjant: atura’t.

  • Viviu la vostra sexualitat de manera lliure i plaent! 

  • Si us trobeu en una situació d’assetjament sexual o si veieu que li està passant a alguna altra persona, aviseu al personal d’informació i/o els cossos de seguretat. Podeu fer-ho personalment, trucant al 092 o al 112 i mitjançant l’app de Seguretat Ciutadana.


El Punt Lila està preparat per atendre a la ciutadania, en el cas de que es produeixi algun tipus d’assetjament i/o agressió masclista o LGTBIfòbica. Si es dona el cas, s’activaria el Protocol contra les agressions sexistes en els espais de festa aprovat al 2017 i que pretén que tota la ciutadania pugui relacionar-se de forma segura i lliure.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí