Inicio Actualidad La 18a Trobada de Dones arrenca amb una xerrada sobre les desigualtats...

La 18a Trobada de Dones arrenca amb una xerrada sobre les desigualtats del repartiment del treball a la llar

Esteu aquí

Encara queden activitats durant aquesta setmana

dimecres, 15 setembre, 2021 – 12:30


El passat dimarts 14 de setembre va ser el tret de sortida de la 18a Trobada de Dones del Prat. L’acte de benvinguda el van realitzar la regidora de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament, Anna Martin Cuello, i la directora del Institut Català de les Dones, Neus Pociello.


L’activitat inaugural va consistir en una xerrada a càrrec de la doctora en sociologia Cristina Sanchez Miret, que va parlar sobre el repartiment del treball a les llars. A través de dades estadístiques provinents de diferents estudis, la ponent va demostrar de forma inequívoca que les dones segueixen assumint en gran mesura la totalitat de les tasques de la llar i de la cura de familiars.

MAS:  L’oci i la cultura, bandera de l’estiu al barri de Sant Cosme


A més, va posar de manifest que el confinament a causa de la pandèmia de la Covid-19 ha agreujat aquesta problemàtica, i les dones han de realitzar un esforç encara més gran.


També es va reflexionar col·lectivament sobre la distància entre la igualtat formal i la real, la importància de treballar els imaginaris que accentuen els mandats de gènere i la necessitat de canvi real pel bé de tota la societat.


Podeu veure el vídeo i les fotos de la Trobada de Dones.


 


La 18a segueix durant tota la setmana


Avui es realitzarà un taller “Respira” en el marc del Aula Salut, amb la Nuria Casanovas.

MAS:  La Carxofa Prat i els productes del Parc Agrari porten la veu de la pagesia a l’Alimentaria 2024


El dijous 16 a les 18 h, està previst el taller “Autoestima i neurociència” i en aquests moments les inscripcions estan tancades, amb llista d’espera. Aquest taller tindrà una segona part al novembre.


També el dijous a les 18:30 h, es presentarà el projecte “Terra de canvi” una proposta que barreja l’art tèxtil, les plantes medicinals i les pràctiques de cura. Adreçada al veïnat que tinguin ganes de fer xarxa i comunitat a partir del coneixement de les plantes del nostre entorn i les seves propietats medicinals, aplicades a la salut femenina.


El dissabte 18 a les 10:30 h, es realitzarà l’activitat “Mujeres Maravillas”, un taller basat en els textos escrits per la creadora local Vane Maravillas, acompanyada per la Vane Vigil com a lectora de textos.

MAS:  El Prat commemorarà el Dia europeu de la Mediació amb un taller de comunicació no violenta a l’Institut Baldiri Guilera


El dilluns 20 a les 18:30 h, es presenta també un altre projecte artístic amb perspectiva de gènere al Centre Cívic Jardins de la Pau. Es tracta de “In Sanctus?, un taller participatiu per debatre sobre set personatges caracteritzats per patir diferents tipus de violències. D’aquesta deliberació s’escollirà un personatge i en base a aquest, es realitzarà una exposició fotogràfica. 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Setmana de la Mobilitat ens convida a utilitzar mitjans de transport saludables
Artículo siguienteprova
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí