Inicio Actualidad Comença un nou curs escolar de retrobament, condicionat encara per la pandèmia

Comença un nou curs escolar de retrobament, condicionat encara per la pandèmia

Esteu aquí

Més de 8.500 infants i adolescents de la ciutat han anat avui a les escoles i instituts després de les vacances d’estiu

dilluns, 13 setembre, 2021 – 10:30


Avui ha començat un nou curs a escoles i instituts de la ciutat, un curs que ha de facilitar l’enfortiment i retrobament de la comunitat educativa, després d’una temporada 2020-2021 marcada fortament per la pandèmia. Aquest curs, però, la covid-19 també condicionarà el desenvolupament de la tasca educativa pel que fa a organització dels centres i mesures de prevenció, per bé que més relaxades que el curs passat. 


Lleuger descens d’infants i adolescents matriculats


Aquest any han començat el curs al Prat un total de 8.557 alumnes entre els 0 i els 16 anys, una mica menys que el curs passat, quan en van ser 8.726. A les escoles bressol públiques han començat 448 nens i nenes (424 el curs passat); a infantil i primària 5.483 (5.650 el curs passat) i a ESO 2.626 (2.648 el curs passat).


A les escoles bressol no s’ha cobert tota l’oferta, que és de 545 places. Per tant, la matrícula encara resta oberta. Tampoc a infantil i primària i a ESO s’han cobert al Prat totes les places disponibles.

A batxillerat, l’oferta és de 700 alumnes, 1.764 a la formació professional, 90 als programes de formació i inserció (PFI), 48 a l’Itinerari de formació específic, unes 960 a l’Escola Oficial d’Idiomes i 591 als ensenyaments per a persones adultes. 


Obres de millora durant l’estiu


Durant l’estiu, l’Ajuntament ha executat diverses actuacions per millorar les instal·lacions dels diferents centres educatius de la ciutat: adaptació de l’entrada de subministraments a la cuina de l’escola bressol Sol Solet, nova sortida d’emergència a l’Escola Galileo Galilei, nous lavabos adaptats a l’Escola Charles Darwin, substitució de la tanca de preescolar a l’Escola Sant Jaume, recanvi dels vidres del gimnàs a l’Escola Can Rigol, reforma de la primera i segona plantes de l’Institut Escola Pepa Colomer, arranjament de la cantina i de les façanes a l’Institut Escola del Prat, remodelació de pistes esportives a l’Escola Joep Tarradellas, entre altres actuacions menors.


Projectes d’acompanyament educatiu


Aquest curs es mantenen i s’amplien els projectes o línies d’acompanyament educatiu a l’alumnat, com els Tallers de suport per a l’èxit escolar -que atendran al voltant de 300 alumnes de 10 escoles i 4 instituts- més els 60 joves de PFI (programes de formació i inserció), entre altres.


Per tal de garantir que tot l’alumnat disposi del material necessari per iniciar el curs, l’Ajuntament ha seguit atorgant als centres la subvenció per a l’adquisició d’ordinadors portàtils, llicències digitals, material escolar i llibres de text, fent el desplegament del projecte SORELL de reutilització de llibres, amb un import aproximat de 80.000 €.


Aquest curs hi ha una nova subvenció per a centres educatius per cobrir despeses d’activitats complementàries d’aquell alumnat més vulnerable (sortides, colònies, activitats puntuals..), amb una dotació de 50.000 €.


Cal destacar dues línies noves que es posaran en marxa aquest curs per a millora la formació de joves i persones adultes: el curs de Noves Oportunitats Educatives a l’Institut Les Salines, adreçat a joves de 16 a 21 anys sense títol de l’ESO, i els nivells 1 i 2 d’informàtica a l’escola d’adults/es Terra Baixa.


Les escoles bressol, obertes des de divendres


Divendres passat van obrir les escoles bressol municipals, seguint les mesures indicades per les autoritats sanitàries. Aquest curs es reiniciaran projectes que van quedar a mig gas per la pandèmia, sobretot els que tenen a veure en la implicació de les famílies amb el centre. Així mateix, se seguiran generant projectes relacionats amb el programa municipal IntersECCions, com el Remena la Nau, una nova proposta de música i dansa de Camins Vius i propostes vinculades a Converses Literàries i a la biblioteca Antonio Martín.
 


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí