Inicio Actualidad Retrobament presencial de les AMPA i les AFA del Prat al primer...

Retrobament presencial de les AMPA i les AFA del Prat al primer Plenari del curs

divendres, 10 setembre, 2021 – 13:30


L’Escola Bressol Municipal Sol Solet va acollir ahir dijous 9 de setembre el primer Plenari d’AMPA i AFA del curs. La reunió va comptar amb l’assistència de representants de les diferents associacions de famílies d’alumnes de la ciutat corresponents a les diferents etapes educatives. La reunió va estar encapçalada, com és habitual, per la regidora d’Educació, Pilar Eslava, i personal tècnic de la Secció d’Educació.


Aquesta sessió va servir per retrobar-se presencialment, després de gairebé dos anys en que el contacte entre les AMPA i AFA només ha estat de forma virtual.


Compartint les condicions i els reptes pel nou curs


La sessió va tractar les condicions amb que arrenca el curs,  que encara estarà afectat per les mesures higiènic-sanitàries derivades per la pandèmia.  Les diferents AMPA i AFA van compartir els projectes i fórmules organitzatives amb que posaran en marxa els serveis i activitats que es desenvoluparan durant el curs.


Extraescolars


Durant la reunió es van compartir especialment les condicions per posar en marxa les activitats extraescolars, que s’iniciaran al mes d’octubre en diferents formats, de grups bombolla o format mixte, segons la situació i característiques de cada centre.


En aquest àmbit, es va destacar l’especial importància de reactivar la participació d’infants i joves en activitats extraescolars, esportives, culturals o d’altre tipus, com a mesura de reparació de diferents efectes provocats per la situació derivada de la pandèmia. En aquest sentit es va destacar la posada en marxa de diferents accions a primària i a secundària, on cal especialment la intervenció, que es durà a terme amb un treball conjunt amb els instituts, el departament d’Esports de l’Ajuntament i altres agents educatius.


Projectes conjunts i noves línies per recuperar els vincles


Les AMPA i AFA van posar en agenda tractar com desenvolupar els projectes conjunts del curs, Mercat d’Intercanvi de Joguines, participació a la Mostra d’Entitats, Carnaval… atenent a la viabilitat dels mateixos segons les condicions.


Des de l’Ajuntament es va anunciar l’oferiment de participació en el projecte NODUM, dirigit pel grup ERDISC de la Universitat Autònoma de Barcelona, que oferirà a tots els centres de la ciutat, la possibilitat de participar-hi amb l’objectiu específic d’enfortir els vincles entre famílies, professorat i la comunitat en temps de pandèmia.


Dilluns dia 13 s’iniciarà doncs un nou curs amb la total implicació de les AMPA i AFA i altres representats de famílies que amb il·lusió i força treballaran de valent per avançar conjuntament en l’educació a la ciutat




 


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí