Inicio Actualidad L’acte de la lliçó inaugural dona el tret de sortida al curs...

L’acte de la lliçó inaugural dona el tret de sortida al curs escolar 2021-2022

Carlos Magro durant la seva ponència al Teatre L’Artesà.

divendres, 10 setembre, 2021 – 11:45


Aquest dijous 9 de setembre, el Teatre L’Artesà ha acollit l’acte de la lliçó inaugural del curs 2021–2022, tot seguint els protocols de seguretat establerts, de forma presencial.


Es tracta d’un acte d’inici de curs i de benvinguda a la comunitat educativa del Prat, alhora que de reconeixement als docents de la ciutat i que posa en valor l’educació com a vector estratègic de la política municipal. La lliçó inaugural és també un espai distès per retrobar-se anualment i donar la benvinguda al nou curs escolar, vinculant l’escola i la ciutat.


La ponència “Educar hacia los costados”, duta a terme per Carlos Magro, ha estat l’element central de  l’acte inaugural del curs escolar, i en el qual s’ha fet un reconeixement al professorat i l’alumnat de la ciutat.


L’Ajuntament del Prat i el Departament d’Educació de la Generalitat organitzen l’acte inaugural del curs, un acte arrelat a la ciutat amb una tradició de molts anys, que permet a tota la comunitat educativa de la ciutat escoltar la reflexió presentada per una ponent i gaudir del primer punt de trobada benvinguda del nou curs.


L’acte ha estat presidit per l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, la tinenta d’alcalde d’Educació i Cultura, Pilar Eslava, i el director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, Albert Grau.


L’acte s’ha iniciat amb una actuació musical a càrrec de Garazi Baró i la Paula Merino, exalumnes de l’Escola d’Arts en Viu del Prat.


“Educar hacia los costados”


Per la seva banda, eCarlos Magro ha desenvolupat al llarg de la ponència la seva idea de “educar hacia los costados”, que segons ell, és “cultivar la mirada atenta, aprender a prestar atención para entender y actuar en el mundo”. Podeu mirar la ponència íntegra a l’apartat El Prat a fons d’elprat.tv.


Reconeixement a professorat i alumnat


L’acte ha tingut espai per al reconeixement al professorat que fa 25 anys que treballa als centres educatius del Prat. En concret, han estat 4 docents: Olga Grèvol Miró, Jaume Aldabó Peremartí, Mª Àngels Caballero Calero i Mª Pau Gil Zarcero.


També s’hi ha reconegut l’AMPA de l’Institut Estany de la Ricarda pels 25 anys treballant per la comunitat educativa del Prat.


Així mateix s’ha fet un reconeixement a l’alumnat amb millors resultats acadèmics del curs passat en l’etapa postobligatòria (cicles formatius de Grau Mitjà i Superior, Batxillerat i proves d’accés a la universitat), que han estat Miriam Bonillo El Haiek, Ashley Carmona Maya, Lídia Gené Rodríguez, Hèctor Lidón Rodríguez i Àlex Jiménez Sanso.


Publicació IntersECCions


Durant l’acte, la tinenta d’alcalde d’educació i cultura va presentar la nova publicació que recull la trajectòria dels 5 anys de vida del Programa IntersECCions.


Aquest llibre incorpora les experiències i opinions en primera persona de la comunitat educativa i cultural del Prat que ha participat al programa. S’organitza segons els cinc àmbits del programa -Lectura, Impuls de l’anglès, Educació en les arts, Coneixement de la ciutat i Coneixement científic, tecnològic i digital-, il·lustrant les accions desplegades des dels seus inicis del 2016 fins a l’actualitat alhora que aprofundeix en els objectius i el plantejament global i de ciutat d’IntersECCions.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí