Inicio Actualidad Tret de sortida al III Pla Local d’Igualtat de Gènere del Prat

Tret de sortida al III Pla Local d’Igualtat de Gènere del Prat

Esteu aquí

Ja es pot contestar a una enquesta oberta a tota la ciutadania per recollir opinions i percepcions sobre la igualtat entre dones i homes

dimarts, 7 setembre, 2021 – 11:15


L’Ajuntament del Prat inicia un procés de renovació del anterior Pla Local d’Igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Aquest nou document es realitzarà d’una forma participativa amb tots els agents de la ciutat i serà la seva tercera revisió.


L’objectiu d’aquest III Pla Local d’Igualtat és definir un conjunt integrat i sistemàtic de polítiques i mesures que possibilitin que les dones i els homes del municipi puguin assolir el seu màxim potencial i participar de la vida pública sense cap tipus de discriminació per raons de gènere.


La confecció del nou pla està en marxa des del passat mes de juny gràcies a l’ajuda de la Fundació SURT. La fase inicial es centra en l’anàlisi de diferents dades estadístiques i ara s’engega una nova etapa amb una enquesta ciutadana.


Enquesta ciutadana


A partir d’avui es convida a tota la ciutadania del Prat a respondre un qüestionari per opinar sobre la igualtat entre dones i homes i valorar també les percepcions sobre aspectes com: els bons tractes, les violències masclistes, els temps de cura, la conciliació i la responsabilitat compartida, així com aspectes de participació a la ciutat. També sobre els serveis municipals i les polítiques que es duen a terme.


Amb aquesta enquesta en línia, s’obre el procés participatiu per configurar una diagnosi i valorar l’estat de la igualtat al municipi. L’enquesta estarà activa fins el 30 de setembre i és molt fàcil d’emplenar ja que està configurada amb preguntes obertes de resposta lliure i amb preguntes tipus test.


L’enquesta es pot respondre al següent enllaç.


Espais participatius al octubre


Per altra banda, durant el mes d’octubre es realitzaran sessions obertes a la ciutadania, plantejades amb metodologia de debat en grup per parlar i recollir idees sobre continuar treballant el nou Pla d’Igualtat.


La primera sessió serà el dijous 7 d’octubre, i s’adreçarà a les membres del Consell de Dones. El 14 d’octubre, hi haurà una altra sessió oberta a tota la ciutadania.


Objectius del Pla


Amb aquesta revisió del Pla Local d’Igualtat es dona resposta a un dels objectius del Pla d’Acció Municipal (PAM): donar un marc de referència per al reforçament dels continguts i les actuacions del conjunt de l’organització municipal cap al ple assoliment de la igualtat de gènere.


Aquest marc, contempla un element molt important com és la transversalització de la perspectiva de gènere en tots els àmbits: polítiques socials, econòmiques i laborals, culturals, educatives, urbanístiques, esportives, de salut, d’usos del temps, etc.


L’objectiu principal és, per tant, assolir la igualtat real i efectiva, afavorint l’apoderament de les dones i el ple exercici dels seus drets de ciutadania.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí