Inicio Actualidad Prevenció per evitar els cops de calor

Prevenció per evitar els cops de calor

Les altes temperatures seran, com tots els estius, les protagonistes d’aquests mesos i per evitar els cops de calor, l’Ajuntament de Cornellà posa en marxa, amb la col·laboració de Creu Roja Cornellà, una campanya preventiva amb recomanacions. Els trets més significatius són: parar atenció de familiars o de veïns i de veïnes que es troben en situació de vulnerabilitat —especialment si són persones d’edat avançada que viuen soles— i evitar sortir al carrer durant les hores de més calor. L’atenció a les persones grans es fa seguint els paràmetres dels Serveis Socials de l’Ajuntament, que són notificats davant de qualsevol situació de risc perquè posin en marxa el protocol habitual. Els educadors cívics divulguen aquests consells entre els i les vianants.

Per oferir espais d’ombra, la ciutat també disposa de tendals en parcs i places. Actualment n’hi ha 14, però a mitjans de juliol se’n  posarà un de nou, concretament al carrer de l’Arquitecte Calzada, al barri de Lindavista. Aquest any, com a novetat, Cornellà participa en la prova pilot de la Xarxa de refugis climàtics metropolitans, que consisteix a indicar els espais més adequats per refugiar-se de la calor als parcs de Can Mercader, de Rosa Sensat i del Canal de la Infanta, aprofitant la seva presència destacada d’arbres i d’altra vegetació.

CONSELLS DE PREVENCIÓ

» Eviteu el sol directe i sortir a les hores de més calor.
» Porteu gorres o barrets i roba lleugera.
» Cal hidratar-se amb més freqüència.
» Reduïu les activitats físiques a l’aire lliure durant les hores de més calor.
» Durant el dia, tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol.
» Obriu finestres a la nit per refrescar la casa.
» Refresqueu-vos sovint amb dutxes o amb aparells de climatització.

Assessorament sobre climatització a la llar

A l’estiu, es recomana que els domicilis estiguin a 26ºC. Si voleu rebre informació o assessorament sobre eficiència energètica, poseu-vos en contacte amb l’Oficina d’Eficiència Energètica de l’Ajuntament.

 Oficina d’Eficiència Energética
 Edifici Can Mercader (parc de Can Mercader)
   93 377 02 12 (extensió 1220)


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí