Inicio Actualidad Un 70% dels semàfors, adaptats per a invidents

Un 70% dels semàfors, adaptats per a invidents

1 de juliol de 2021

Esplugues té al voltant del 70% dels semàfors adaptats per a la població invident. El sistema, que va començar a aplicar-se al municipi fa 25 anys, s’ha estès en l’actualitat a les principals vies (avinguda Cornellà, carrer Laureà Miró, Molí …), així com a l’entorn de centres educatius i parcs.

Aquests semàfors emeten senyals acústics perquè la persona invident pot saber si el semàfor està verd. El sistema, homologat per l’ONCE, s’integra a l’òptica de leds del semàfor i s’activa amb un comandament a distància que manipula la persona invident. Així s’aconsegueix que els avisos acústics només funcionin quan algú ho requereix expressament. Quan està a punt de finalitzar el període en verd per a vianants, s’activa un avís acústic diferent.

De les gestions per accedir al comandament a distància s’encarrega l’ONCE. Actualment, a Esplugues hi ha 17 persones, de les 79 afiliades a l’entitat, que compten amb l’aparell per activar els semàfors sonors.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí