Inicio Actualidad Nova campanya municipal contra l’ocupació il·legal d’immobles

Nova campanya municipal contra l’ocupació il·legal d’immobles

L’Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa el mes de gener una nova campanya informativa adreçada a les comunitats de veïns per poder comptar amb la seva col·laboració en la detecció d’ocupacions il·legals d’immobles per part de grups organitzats (màfies). Es tracta d’una iniciativa que el consistori va engegar fa uns anys amb l’objectiu de detectar i frenar aquestes actuacions que, en molts casos, comporten l’extorsió de famílies en situació de  vulnerabilitat, ocupant habitatges il·legalment per a, posteriorment, rellogar-los i obtenir un benefici econòmic especulant-hi. L’objectiu municipal és actuar de forma contundent contra aquest tipus d’ocupacions i vetllar pels drets de les persones.

Reducció del 45 % d’ocupacions

Durant l’any 2023, les incidències relacionades amb ocupacions s’haurien reduït un 45 % gràcies a la comunicació dels veïns i a la ràpida actuació de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. Durant aquest període s’han frustrat 73 intents d’ocupació, en 13 casos dels quals, es van instruir diligències contra els presumptes autors. En dades de 2022, es van frustrar 132 ocupacions i es van instruir diligències contra els presumptes autors en 24 actuacions. Així mateix, com a resultat de les reunions amb els representants de les comunitats de veïns i la col·laboració ciutadana, durant l’any 2023 es van detectar 3 immobles en possible situació d’infrahabitatge, i es van adoptar mesures cautelars i d’atenció de les persones afectades.

MAS:  Artefactes Escènics clou el seu procés amb Sònia Gómez

GUÀRDIA URBANA DE CORNELLÀ

93 377 14 15

Totes les trucades es tractaran de manera confidencial i anònima.

 M7-Seguretat Ciutadana

Actuacions contra els robatoris amb intimidació

També pel que fa a la seguretat ciutadana, la Guàrdia Urbana de Cornellà, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, han posat en marxa el dispositiu preventiu ‘FOCUS’ per detectar i reduir els robatoris  amb intimidació, furts i estrebades que es donen en determinades zones. Tot i que la mesura té per objectiu la prevenció, combina també estratègies de vigilància proactiva dels espais i permet actuar amb rapidesa.

Només de setembre a octubre, es van dur a terme un total de 390 identificacions a diferents punts de la ciutat. Com a resultat, 1 persona va ser detinguda com a presumpta autora d’un robatori amb violència; 51 van ser denunciades per diferents infraccions de la seguretat ciutadana i 9 més per infraccions a les Ordenances Municipals.

MAS:  Cornellà de Llobregat, tots els serveis a 15 minuts de casa a peu o en bici

- Te recomendamos -
Artículo anteriorReurbanització dels carrers Ignasi Iglesias, Sevilla i Granada
Artículo siguienteÚLTIMA HORA | ‘El cazador asesino’: Un cazador hiere gravemente a un ciclista en Forallac por confundirlo con un jabalí
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí