Inicio Actualidad Nova línia METROBÚS M5 entre Cornellà i Castelldefels

Nova línia METROBÚS M5 entre Cornellà i Castelldefels

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa la nova línia de Bus Metropolità Metrobús M5, un servei d’alta freqüència de pas que connecta els municipis de l’eix de la C‑245, un territori amb més de 350.000 habitants i on l’any 2022 es van fer més de 27 milions de viatges en Bus Metropolità.

Concretament, la M5 enllaça Castelldefels, Gavà, Viladecans i Sant Boi de Llobregat amb l’intercanviador de Cornellà de Llobregat, on es pot fer transbordament amb altres transports públics, com el metro (L5), el tramvia i Rodalies.  

Ahir dimarts, 9 de maig, es va posar en servei el primer tram de la línia, entre Cornellà i Gavà, i el proper dilluns 15 de maig s’activarà la segona fase, entre Gavà i Castelldefels, que completarà el recorregut. 

MAS:  El cicle Diàlegs que ofereix el Cèntric arriba a l’equador de la seva segona edició

La freqüència de pas d’aquesta nova línia és cada 10 minuts en dies feiners. Els dissabtes, els  festius i els feiners del mes d’agost, els busos passen cada 15 minuts. Per poder assumir més viatgers en aquest eix estratègic metropolità, l’AMB ha incorporat nous autobusos híbrids (menys contaminants i més silenciosos) d’alta capacitat a la nova línia. Concretament, es tracta de vehicles articulats de 18 metres, que ofereixen un 30 % més de capacitat que un bus estàndard.   

A les parades on es preveu que hi hagi un elevat nombre d’usuaris, s’han instal·lat parades dobles per facilitar l’accés a dos autobusos alhora. Concretament, hi ha 47 parades dobles. A banda, a la majoria de les parades també s’han canviat les marquesines. Les noves disposen d’il·luminació durant la nit i pantalla d’informació a l’usuari amb el temps d’espera. 

MAS:  Lluís Tejedor, Carlota Dobaño i Amics del Prat reben els Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

La nova línia M5, que comença a l’avinguda de Màlaga de Castelldefels i acaba a la carretera d’Esplugues de Cornellà de Llobregat, circula pel nou carril bus que s’ha construït en el marc de les obres d’integració urbana de l’antiga C‑245 i que permetrà una connexió més ràpida un cop finalitzada aquesta intervenció de reurbanització. Aquesta via ha estat dissenyada amb prioritat semafòrica per al transport públic, de manera que els autobusos tenen prioritat de pas i poden guanyar velocitat comercial i estalviar temps en els trajectes.  

CONSULTA AQUÍ HORARIS I MOBILITAT AMB


- Te recomendamos -
Artículo anteriorFinalitzen les activitats del PRATfamílies sobre orientació en les transicions educatives
Artículo siguienteL’Ajuntament obre un expedient informatiu a l’empresa encarregada del control de cotorres argentines
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí