Inicio Actualidad Més de 400 persones del Prat s’han abonat ja al nou servei...

Més de 400 persones del Prat s’han abonat ja al nou servei de bicicleta elèctrica compartida

Esteu aquí

Amb l’AMBici, se suma un nou mitjà de transport públic a l’estratègia de la ciutat cap a una mobilitat més sostenible

divendres, 24 març, 2023 – 13:00


El desplegament del nou servei de bicicletes elèctriques compartides AMBici ha estat un èxit al Prat, amb més de 400 persones abonades durant el primer mes de funcionament. D’acord amb el compromís per impulsar una mobilitat urbana més sostenible i saludable, el nostre municipi, junt amb d’altres cinc, ha estat pioner en la posada en marxa d’aquesta iniciativa, que s’estendrà els propers mesos a 15 ciutats de l’àrea metropolitana.


El servei d’AMBici es va posar en marxa el 30 de gener a sis ciutats i, entre aquestes, el Prat és la segona en nombre de persones abonades, només superada per Cornellà, que té 20.000 habitants més. En el primer mes de funcionament, al Prat, que disposa de 99 bicicletes i 14 estacions, s’hi van registrar 3.162 usos. Un 95,7% d’aquests eren per a desplaçaments interns a la ciutat, un 2,3% per a desplaçaments a Cornellà i un 1,2% per a desplaçaments a Sant Boi.

MAS:  La Guàrdia Urbana imparteix sessions de defensa personal per a dones


Viatges curts i a la tarda


Al conjunt de municipis, s’han abonat ja al servei 2.384 persones. El rècord d’usos diaris es va registrar el passat 9 de març, en què les bicicletes es van utilitzar 1.665 vegades. La franja horària de major ús del servei és entre les 17 i les 19 h, tot i que també es produeix un pic important a les 14 h, i gairebé tots els usos tenen una durada de fins a 30 minuts. De fet, la mitjana se situa en els 13,1 minuts.


Les ciutats, a més del Prat, on es va desplegar simultàniament el servei de bicicletes elèctriques compartides són Cornellà, Sant Boi, Sant Joan Despí, Esplugues i Sant Just.  L’AMB i TMB ja han posat en marxa la segona fase de desplegament de l’AMBici per instal·lar les estacions i posar en marxa el servei als nou municipis restants. Durant el mes d’abril, el servei arribarà a dos municipis del Barcelonès nord (Santa Coloma de Gramenet i Badalona) i a quatre municipis més del Baix Llobregat (Viladecans, Molins de Rei, Gavà i Castelldefels). Abans de l’estiu, es preveu que s’incorpori a la resta de municipis on està previst (l’Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Adrià de Besòs).

MAS:  170 alumnes de secundària gaudeixen de les 2es jornades de Colpbol organitzades per l’Institut Les Salines


Des de fa uns dies, està activa la primera estació de transferència, que facilita la connexió entre l’AMBici i el Bicing i que està ubicada al carrer John Maynard Keynes, 25, davant la Facultat d’Econòmiques de la UB.


Per fer servir les bicicletes, cal descarregar-se l’app d’Ambici i registrar-s’hi gratuïtament. En el mapa d’aquesta, s’ha de consultar si n’hi ha de disponibles a l’estació que ens interessi i, un cop allà, escanejar el codi QR que hi ha a la bicicleta per obrir-ne el candau automàticament.  Per retornar-la, s’ha de desar a l’estació escollida, tancar el candau i revisar a l’app que tot és correcte. Quant a les tarifes, durant el 2023, es pot adquirir un abonament anual per 25€ que permet gaudir dels primers 30 minuts de cada trajecte gratuïtament. A partir de llavors,  es paguen 0,50 € per cada 30 minuts adicionals, fins a un màxim de 2 hores.


Noves solucions de mobilitat sostenible


Aquest nou servei de transport públic, que s’ha posat en marxa de forma pionera al Prat, busca impulsar una mobilitat urbana més sostenible i saludable, oferint a la ciutadania alternatives al vehicle privat. Se suma, en aquesta estratègia de ciutat, a un altre servei innovador que s’ha estrenat fa pocs mesos i que ja s’apropa al centenar de persones usuàries, el de vehicle elèctric compartit. Gràcies al nou mitjà, en els 3.610 km que s’han recorregut fins ara, s’ha estalviat l’emissió de mitja tona de CO2.

MAS:  Premi dels arquitectes espanyols al bloc d'habitatges de protecció de l'avinguda República Argentina


Així, el Prat es va convertir al febrer en la ciutat catalana amb una major flota municipal de vehicles elèctrics, que pot utilitzar el personal de l’Ajuntament en els desplaçaments per motius de feina i que estan també a disposició de la ciutadania per a usos particulars.


Una flota en creixement


Pel que fa a aquest servei, el Prat disposa actualment de 8 vehicles, però la flota continuarà ampliant-se els propers mesos fins arribar als 12, incloent-hi una furgoneta. Els cotxes estan estacionats en punts de recàrrega elèctrica distribuïts a diferents punts de la ciutat: quatre, a la plaça d’Espanya; dos, a les Cases d’en Puig; un, davant de l’escola Galileo Galilei; i un altre. davant del Centre de Promoció Econòmica.


Les persones que vulguin usar-los només han de descarregar-se l’aplicació El Prat Carsharing, registrar-s’hi i abonar una aportació única de 10 euros. A partir d’aquí, podran llogar-los d’acord amb les tarifes establertes i després de fer una reserva mitjançat l’aplicació.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorI després de l’ESO, què?
Artículo siguienteMeditacions amb moviment, d’arreu del món
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí