Inicio Actualidad La Fira Avícola tornarà a ser un espai de trobada a l’entorn...

La Fira Avícola tornarà a ser un espai de trobada a l’entorn del Pota Blava, la Carxofa Prat i en defensa dels espais naturals i el Parc Agrari

Esteu aquí

La Fira Avícola torna a la Granja de la Ricarda. El Prat recupera la Festa major d’hivern, com a espai de retrobament de la ciutadania, després de celebrar l’edició de 2020 en format online en el context de la covid.

dimarts, 14 desembre, 2021 – 15:00


La 48a Fira Avícola Raça Prat, que tindrà lloc el cap de setmana del 17 al 19 de desembre, torna enguany a la Granja de la Ricarda, després de celebrar-se l’any passat en format online a causa de la pandèmia. El Prat recupera la seva Festa major d’hivern, com a espai de retrobament de la ciutadania a l’entorn del pollastre Pota Blava, la Carxofa Prat i altres productes de proximitat Km0.


La Fira Avícola és l’única de Catalunya dedicada al pollastre Pota Blava, espècie d’aviram autòcton únic, que només es cria a les granges i galliners dels criadors del Prat de Llobregat i que compta amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).  Els valors de la Fira Avícola mantenen la vocació d’innovar, l’orgull i la identitat de les pratenques i pratencs, la tradició de la pagesia i de les criadores i criadors, la reivindicació de la qualitat del producte local, les entitats ciutadanes i les persones i la promoció i el foment de l’activitat econòmica local, el comerç i les empreses del territori. Enguany, la Fira Avícola també s’emmarca en els objectius de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible de Barcelona i l’àrea metropolitana. La promoció de productes de Km0 com el Pota Blava i la Carxofa Prat també contribueixen a aquest objectiu.

MAS:  Comencen les inscripcions al Campus d'Arts en Viu per a joves


 


L’estand municipal, un espai per descobrir la Ricarda


L’estand municipal a la Fira es dedicarà a posar en valor la Ricarda i el conjunt dels espais naturals del delta del Llobregat i la importància de preservar-los i de millorar-ne la protecció, una qüestió ara més que mai fonamental en un context d’emergència climàtica i al final d’un any marcat pel debat sobre el projecte d’ampliació de l’aeroport que suposava la destrucció de la Ricarda.


Amb aquesta finalitat, es proposarà enguany una experiència immersiva audiovisual a l’espai natu­ral de l’estany de la Ricarda. Quan entrem a l’estand ens sentirem com si estiguéssim a la Ricarda, envoltats de natura. La Ricarda és un dels paratges més insòlits i desconeguts del nostre delta i la tecnolo­gia ens permetrà descobrir-ne els racons i conèixer-la millor. L’experiència immersiva és un projecte impulsat en aliança amb proveïdors locals, catalans, i organitzacions emprenedores del món de la creació audiovisual, com SINOCA, i mitjançant una tecnologia desenvolupada, fabricada i patentada a Catalunya, subministrada per Broomx. Mitjançant el primer projector immersiu del món, MK360 de Broomx, es pot convertir la realitat virtual en una experiència real

MAS:  Una seixantena de flamencs al Delta del Llobregat, captats pel Consorci dels Espais Naturals


En visitar l’estand municipal, també es podrà participar en el sorteig de deu àpats per a dues persones durant el proper Març Gastronòmic.


 


Mostra Comercial, Espai de Gatronomia i Mostra d’Entitats


A la Fira, es podrà gaudir d’una d’àmplia oferta gastronòmica, comercial, cultural i lúdica en un ampli recinte firal de 19.000 m2 situat a la Granja de la Ricarda (camí de Cal Silet s/n).  L’equipament de la Granja de la Ricarda, adequat amb les mesures preventives i de seguretat pertinents, garanteix la celebració d’una Fira segura que res­pecti les normes sanitàries.


 


Al recinte firal, s’hi podrà trobar el pavelló avícola, per descobrir com es cria el Pota Blava. Al mateix pavelló, hi haurà la mostra agrícola i ramadera dels pagesos del Prat, on es podran conèixer les característiques de la Carxofa Prat, entre d’altres fruites i verdures del Parc Agrari.


 


A la Mostra Comercial, que enguany arriba a la seva 34a edició en el marc de la Fira Avícola, es podran trobar expositors de pagesos, criadors i de comerços i empreses tant locals com d’altres punts del país. A la Mostra Comercial, hi haurà una àmplia gamma de productes i serveis i serà excel·lent aparador i una oportunitat de promoció del teixit comercial local. Complementàriament a aquesta mostra, una de les principals novetats d’enguany serà la carpa exterior dedicada a la projecció de l’activitat econòmica del municipi i el seu impacte al territori. Aquest nou espai és fruit del treball conjunt de l’Ajuntament i les empreses per tal de promoure la consecució dels Objec­tius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.  

MAS:  L’exposició "Encreuaments. L’evolució demogràfica del Prat" es prorroga fins el 3 de desembre


 


Per a l’Espai de Gastronomia, la xarxa de restaurants “El Prat degusta’l” i establiments de la ciutat adherits a la campanya de la Fira Avícola han preparat una oferta diversa amb el Pota Blava i la Carxofa Prat com a protagonistes. Enguany, aquest espai també inclourà la 1a Mostra de Vins, on es podran tastar vins i maridar-los amb una oferta gastronòmica de qualitat.


 


D’altra banda, a la Granja de la Ricarda, també es farà la 19a Mostra d’Entitats, que acollirà espais expositius i activitats de prop d’un centenar d’entitats d’àmbit cultural, educatiu, social o esportiu. La imatge gràfica de la Fira d’enguany, tant del cartell general com del de la Mostra d’Entitats i l’Espai Gastronòmic, han anat de nou a càrrec d’una artista local, en aquest cas de Tinta Fina (Núria Inés).


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDescobreix la Ricarda a través d’una experiència audiovisual immersiva
Artículo siguienteS’obre el termini per obtenir les invitacions gratuïtes per accedir al Campament Oriental del Mag Maginet
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí