Inicio Actualidad Descobreix la Ricarda a través d’una experiència audiovisual immersiva

Descobreix la Ricarda a través d’una experiència audiovisual immersiva

Esteu aquí

L’estand municipal a la Fira Avícola es dedicarà a posar en valor la Ricarda i el conjunt dels espais naturals del delta del Llobregat

L’estany de la Ricarda amb els Pirineus al fons (Foto: David Airob)

dimarts, 14 desembre, 2021 – 14:30


L’estand municipal a la Fira es dedicarà a posar en valor la Ricarda i el conjunt dels espais naturals del delta del Llobregat i la importància de preservar-los i de millorar-ne la protecció, una qüestió ara més que mai fonamental en un context d’emergència climàtica i al final d’un any marcat pel debat sobre el projecte d’ampliació de l’aeroport que suposava la destrucció de la Ricarda.


 


Experiència immersiva a la Ricarda


Amb aquesta finalitat, es proposarà enguany una experiència immersiva audiovisual a l’espai natu­ral de l’estany de la Ricarda. Quan entrem a l’estand ens sentirem com si estiguéssim a la Ricarda, envoltats de natura. La Ricarda és un dels paratges més insòlits i desconeguts del nostre delta i la tecnolo­gia ens permetrà descobrir-ne els racons i conèixer-la millor. L’experiència immersiva és un projecte impulsat en aliança amb proveïdors locals, catalans, i organitzacions emprenedores del món de la creació audiovisual, com SINOCA, i mitjançant una tecnologia desenvolupada, fabricada i patentada a Catalunya, subministrada per Broomx. Mitjançant el primer projector immersiu del món, MK360 de Broomx, es pot convertir la realitat virtual en una experiència real.

READ  Revetlles de Sant Joan amb precaució i bon ambient


 


Passat, present i futur dels espais naturals del Delta i del Parc Agrari


L’experiència immersiva audiovisual s’acompanyarà de materials i panells informatius sobre els espais  espais naturals del delta del Llobregat, així com del Parc Agrari del Baix Llobregat. D’una banda, es recordaran els esforços que s’han fet històricament per preservar l’equilibri territorial, els espais naturals del Delta i el Parc Agrari del Baix Llobregat, com a infraestructures verdes més importants de tota l’àrea metropolitana.


 


D’altra banda, es repassaran els factors de risc per a la preservació d’aquests espais en els nostres temps, com el que ha suposat el projecte d’ampliació de l’aeroport debatut al llarg d’aquest any i finalment descartat pel govern estatal el passat mes de setembre. La pressió social, ciutadana i del món de la cultura, acompanyada pel suport d’institucions com l’Ajuntament del Prat, on tots els grups municipals s’oposen a l’ampliació de la infraestructura, van contribuir a paralitzar el projecte.

READ  Ràdio Hangar, el programa de ràdio comunitària de La Capsa


 


Així mateix, s’apunten els reptes de futur per continuar protegint el delta. A l’estand, es mostra també la necessitat de definir una “Agenda pel Delta”, que doni resposta a la petició de la Comissió Europea a les institucions competents de l’Estat espanyol (govern estatal i Generalitat), exigint el compliment de les compensacions ambientals acordades després de l’anterior ampliació de l’aeroport de fa dues dècades que no s’han executat fins ara.  La defensa del delta del Llobregat entronca amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible definits per les Nacions Unides, amb l’horitzó de l’any 2030, per garantir que el desenvolupament i la generació de riquesa no posi en risc el respecte a les persones i al medi ambient.

READ  L'Oficina Jove ofereix assessorament gratuït sobre temes d'interès per als joves


 


En visitar l’estand municipal, també es podrà participar en el sorteig de deu àpats per a dues persones durant el proper Març Gastronòmic.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Praticipa no serà una missió impossible pels infants de la ciutat
Artículo siguienteLa Fira Avícola tornarà a ser un espai de trobada a l’entorn del Pota Blava, la Carxofa Prat i en defensa dels espais naturals i el Parc Agrari
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí