Inicio Actualidad Es promouran 4.500 pisos de lloguer assequible a l’àrea metropolitana en 8...

Es promouran 4.500 pisos de lloguer assequible a l’àrea metropolitana en 8 anys, gràcies a una societat mixta d’habitatge pionera a l’Estat

Esteu aquí

Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) és la primera societat público-privada de l’Estat per promoure el lloguer assequible

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha assistit a l’acte per presentar la iniciativa. A la foto, amb les alcaldesses de Barcelona, Ada Colau, i de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz.

divendres, 5 novembre, 2021 – 14:00


L’operador d’habitatge de lloguer assequible Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) ha formalitzat avui, divendres 5 de novembre, l’ampliació de capital necessària per engegar el projecte de construcció de 4.500 habitatges a l’àrea metropolitana de Barcelona en 8 anys. Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) és la primera societat público-privada de l’Estat per promoure el lloguer assequible i està partida per l’AMB  (25 %), l’Ajuntament de Barcelona (25 %) i la unió de les privades Cevasa i Neinor (50 %).

MAS:  Nombramiento de Fernando Martínez como presidente de la REDFUE en asamblea extraordinaria


Durant l’acte han intervingut l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón; el representant de Cevesa, Donato Muñoz,  i el representant de Neinor, Jordi Argemí. En representació de l’Ajuntament del Prat, hi ha assistit l’alcalde Lluís Mijoler.


La totalitat dels 4.500 habitatges seran de lloguer protegit, per sota del preu de mercat, una qualificació permanent per tal d’evitar una eventual desprotecció i pèrdua d’habitatges assequibles.  La meitat es faran a la ciutat de Barcelona i l’altra meitat en d’altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.


L’ampliació de capital formalitzada avui ha consistit en l’aportació de 6 milions d’euros en forma de sòl i efectiu per part de l’AMB, 6 milions més en efectiu per part de l’Ajuntament de Barcelona i 12 milions en efectiu per part de NICRent Residencial, societat creada per les companyies privades Cevasa i Neinor. La consecució del projecte es preveu que es farà en quatre fases, que es materialitzaran en diferents augments de capital social fins a arribar als 58 milions d’euros el soci privat i 58 milions els socis públics.  

MAS:  Els mòduls de Bicibox permetran estacionar patinets


En la construcció d’aquests habitatges, l’operador haurà de garantir la qualitat ambiental i la sostenibilitat dels projectes, amb criteris d’estalvi energètic, així com l’impuls de la innovació i de processos de producció industrials i el foment de la qualitat arquitectònica, l’accessibilitat universal i la flexibilitat dels usos en l’habitatge, així com garantir espais comunitaris i exteriors de qualitat.


Els pisos s’adjudicaran d’acord amb els mecanismes habituals de les dues administracions públiques. Es pagarà el preu de lloguer d’HPO vigent en cada moment, que actualment és, com a màxim, de 8,95 euros el metre quadrat. En cas de persones amb dificultats per pagar el lloguer per motius socioeconòmics, les administracions podran subvencionar les quotes.

MAS:  Si eres de Baix Llobregat tira estos productos que tienes en tu casa


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNova guia sobre Drets Humans i Justícia Global pels centres educatius del Prat
Artículo siguienteLa dansa mou la tardor de Jardins de la Pau
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí