Inicio Actualidad El Prat, àrea de mercat d’habitatge tens de forma oficial

El Prat, àrea de mercat d’habitatge tens de forma oficial

Esteu aquí

Com a conseqüència de la petició de l’ajuntament, el Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona aprova aquesta mesura per evitar augments abusius dels preus dels lloguers d’habitatges.

dijous, 4 novembre, 2021 – 13:15


A partir d’ara i durant els propers 5 anys, els preus del lloguer de la nostra ciutat hauran de fixar-se d’acord a la Llei de regulació de preus de lloguer ja que ens trobem, oficialment, dins d’una àrea de mercat d’habitatge tens. D’aquesta manera, els contractes que es signin hauran de tenir un preu equivalent al preu més baix de la darrera renda pagada més l’IPC (si ha estat llogat en els darrers cinc anys) o el preu de l’índex de referència minorat en un 5%.

MAS:  Claus per gaudir de la lectura a casa: aprofitar cada moment, buscar espais tranquils i fer propostes lectores motivadores


L’àmbit d’aplicació de la normativa és a tota la ciutat i, especialment, als agents immobiliaris i agents de la propietat immobiliària, que tenen l’obligació de respectar i vetllar per l’aplicació correcte de la nova normativa. Si necessiteu assessorament sobre aquesta qüestió, Prat Espais té disponible el Servei d’Intervenció i Prevenció de l’Exclusió Residencial (SIPER).


La petició per incorporar-se a aquesta àrea de regulació de lloguers forma part de l’estratègia global de ciutat emmarcada dins el Pla Local d’Habitatge 2021-2027 amb l’objectiu de facilitar i millorar l’accés a l’habitatge i atenció a l’exclusió residencial, ampliar el parc d’habitatge assequible i social i rehabilitar i mantenir el parc existent de pisos de la ciutat.

MAS:  Unes 400 persones van gaudir de la tornada del Festival de Sopes del Món al barri de Sant Cosme


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLes activitats de Ciutats Defensores dels Drets Humans continuen durant el mes de novembre
Artículo siguienteNova guia sobre Drets Humans i Justícia Global pels centres educatius del Prat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí