Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

Esteu aquí

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte implicarà una vintena més d’equipaments de la ciutat. Ahir, es va fer un primer plenari amb les famílies, membres de l’AMPA i equip directiu.

dijous, 21 octubre, 2021 – 16:15


Durant aquesta setmana, han començat les obres d’instal·lació d’energia fotovoltaica amb un  total de 99 kWh, a l’escola Charles Darwin. Això vol dir que, pròximament, l’escola serà capaç de produir, consumir i distribuir energia. I el mateix en faran 22 edificis municipals, com ara més escoles, centres cívics i esportius.


A l’Escola Charles Darwin s’inicia una prova pilot amb mares i pares de l’escola, permetent que la generació fotovoltaica de l’escola pugui ser autoconsumida per les famílies del centre. Així, mitjançant una aplicació que l’Ajuntament posa a disposició de les famílies, 50 famílies disposaran de 0.5 kw/h per poder tenir energia produïda de proximitat per als consumidors més bàsics.


La proposta de l’Ajuntament i del centre busca cedir uns excedents garantint que aquesta producció serà consumida en la seva pràctica totalitat. En paral·lel i a través de la Casa de l’Energia, es treballarà amb totes les famílies per definir pràctiques d’estalvi i eficiència, acompanyant les famílies, no només en l’aportació d’energia més barata i de proximitat, sinó també en noves pràctiques d’estalvi i eficiència.


Aquesta és una proposta que busca testar i implicar a pares i mares, en un model que busca estendre’s a mesura que la generació en autoconsum es vagi generalitzant a la ciutat. D’aquesta manera es trenca la lògica que l’autoconsum ha d’estar en la teulada de cadascú, sino que pot estar en equipaments o teulades d’altres, fent de l’energia un vector de transformació de la ciutat i d’emòderament de la ciutadania.

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Un repàs pel #4raons de tardor: fusió de ritmes i disciplines artístiques d’allò més inusuals

Esteu aquíInici » Actualitat » Notícies » Un repàs pel #4raons de tardor: fusió de…

9 horas hace

ALERTA FLiRT, una nueva y muy contagiosa variable del Covid podría llegar a Baix Llobregat

¡FLiRT, la nueva variante de COVID-19, que está arrasando en Estados Unidos y que puede…

11 horas hace

Marlons y VICIO llevan el ‘Smash Burgers’ al siguiente nivel en Madrid, convirtiéndola en su epicentro

Madrid se ha convertido en el epicentro de la creciente tendencia de las smash burgers,…

11 horas hace

La 5ª edició de l’Spring Festival omple la Plaça de Catalunya un any més

Esteu aquí Durant la jornada es va poder gaudir d’una vintena d’activitats i actuacions en…

11 horas hace

El abogado del Estado Gonzalo Mairata Corominas se une a Sagardoy Abogados

Sagardoy Abogados anunció este lunes la incorporación como socio de Gonzalo Mairata Corominas (Madrid, 1978),…

12 horas hace

Esta web usa cookies.