Inicio Actualidad Comença el cinquè curs de desplegament de projectes del programa IntersECCions

Comença el cinquè curs de desplegament de projectes del programa IntersECCions

Esteu aquí

Aquest octubre han iniciat moltes de les accions que impliquen centres i serveis educatius, centres i programes culturals, entitats i ciutadania del Prat

dilluns, 18 octubre, 2021 – 12:00


Comença un nou curs de projectes i entorns d’aprenentatge d’IntersECCions, el programa municipal que treballa transversalment la cultura i l’educació amb l’objectiu d’afavorir un desenvolupament cultural i artístic de les persones al llarg de la seva vida, contribuint així a la transformació social i comunitària del Prat.


En aquest cinquè curs de desplegament del programa hi ha un total de 53 projectes, 4 projectes en xarxa i 9 entorns d’aprenentatge que es desenvolupen de la mà de centres i serveis educatius, centres i programes culturals i entitats educatives, culturals i socials i ciutadania del Prat.


Les propostes d’aquest curs per àmbits de treball


El programa es desenvolupa a partir de tres tipus d’accions i amb relació a cinc àmbits de coneixement.


En primer lloc, l’àmbit artístic, el qual té per objectiu democratitzar la pràctica artística amb projectes de música, teatre, dansa i arts visuals en què les persones són protagonistes, potenciant una mirada crítica i creativa per créixer tant individualment com col·lectivament. Aquest mes d’octubre ja s’han iniciat tant els projectes d’arts visuals com els d’arts en viu en els diferents centres educatius on es realitzen. També han començat els projectes interdisciplinaris de l’institut Baldiri Guilera i l’institut-escola Pepa Colomer i el mes vinent engengarà el nou entorn d’aprenentatge Cos i moviment sobre formació en dansa per infants de 0-3 anys.

READ  Som aquí. No ens havies vist encara?


En segon lloc, l’àmbit de lectura el qual impulsa la lectura i l’escriptura des del gaudi, la curiositat i el fet de compartir. En aquest cas s’han celebrat les primeres trobades dels entorns d’aprenentatge del projecte en xarxa Converses literàries activant alhora els processos d’aula que també involucren a les famílies. A més, ja s’ha escollit la temàtica del projecte en xarxa Petits contes que serà “el bon tracte: el treball de les relacions humanes i les no violències”, i pel que fa al projecte LECXIT s’està realitzant una crida per incorporar persones voluntàries que es vulguin sumar al projecte d’aquest curs. 


En tercer lloc, l’àmbit de coneixement de la ciutat el qual té per objectiu construir i participar vivencialment en la

construcció i posada en valor de la memòria col·lectiva, la recerca històrica i el patrimoni. Com a novetat d’aquest curs es desplegarà la proposta d’Itineraris de coneixement de la ciutat, que s’adrecen a la comunitat educativa del Prat i ofereixen un conjunt d’activitats interrelacionades per acostar-se i conèixer la ciutat, la seva cultura popular i tradicional i la seva història i patrimoni.


En quart lloc, l’àmbit científic, tecnològic i digital, el qual vol impulsar el pensament científic des de la curiositat i la participació activa. Aquest curs ja s’han celebrat les primeres sessions de l’entorn d’aprenentatge del projecte en xarxa de la ciència del vol. La darrera sessió s’ha realitzat a la recentment inaugurada exposició “Imaginem El Prat del futur amb la ciència del vol“, la qual dona continuïtat al projecte del curs passat, i a partir de la qual s’han començat a plantejar els objectius i línies de treball per aquest curs.

READ  Últims dies per inscriure's a la Universitat d'estiu de les Dones 2022


Finalment, l’àmbit d’anglès, el qual treballa per acostar l’anglès a tota la ciutadania al llarg i ample de la vida de les persones tot promovent la pràctica de la conversa. S’han realitzat les primeres sessions dels english Workshops d’enguany a secundària i, com a novetat, el projecte es desplega també a primària. Paral·lelament s’ha iniciat el projecte auxiliars de conversa d’anglès en els diferents centres educatius i també en els quatre centres culturals, i també s’ha celebrat la primera sessió d’entorn d’aprenentatge que promou el treball en xarxa i l’organització de l’Spring Festival.


Inscripcions i convocatòries obertes


A continuació, es recullen tots els processos d’inscripció oberts per tal que la ciutadania pugui sumar-se a les diferents iniciatives en marxa:


  • Fes voluntariat al LECXIT!


Ets una persona apassionada de la lectura i disposes d’una hora a la setmana? Acompanya en la lectura a un infant de les vuit escoles participants en el projecte! Informa’t i fes-te voluntària visitant el Punt del Voluntariat, trucant al 93 379 00 50 (extensió 5600) o enviant un correu electrònic a voluntariat@elprat.cat


  • Inscripcions obertes per les propostes en anglès als centres culturals: infants i adults!


Coneixes les diferents propostes en anglès que s’ofereixen al Centre Cívic Jardins de la Pau, Centre Cívic Palmira Domènech, Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa i la Biblioteca Antonio Martín? Són divertides, gratuïtes i per a tots els gustos! Cada centre cultural disposa d’activitats per a infants i per a adults, consulta més informació i com inscriure’t a les seves webs. Només has d’escollir la temàtica que més t’agradi i començar a millorar el teu anglès acompanyat per un professional nadiu.


  • English workshops: encara ets a temps d’inscriure’t!


Ets alumne d’ESO i voldries aprendre anglès però d’una manera lúdica? Vols aprendre la llengua alhora que aprens també sobre el teu hobbie? Ets pare o mare i vols que el teu fill o filla pugui comprendre i expressar-se de manera fluïda en tot tipus de contextos? Entra a online.elprat.cat i apunta’t als English workshops d’enguany, no t’arrepentiràs!


  • Visita l’exposició “Imaginem El Prat del futur amb la ciència del vol”


En aquesta exposició us proposem un repte comú: podem imaginar entre totes un Prat del futur millor? I com seria? Què hi canviaríem? Quatre escoles del Prat conjuntament amb entitats de la ciutat han respost a aquesta pregunta i hi han enginyat diferents artefactes, els quals han estat representats per creadores pratenques. Visita el Centre Cívic Palmira Domènech per gaudir d’aquesta proposta, experimentar amb les quatre forces del vol i aprendre molta ciència amb les diferents propostes del cicle Octubre Ada Lovelace! Més informació aquí.

READ  L’acte central del 8M aplega a la ciutadania pratenca a la plaça Catalunya

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEscola Esportiva Social, torna un ampli programa multiesportiu per a estudiants
Artículo siguienteCornellà commemora el Dia mundial contra el Càncer de Mama amb la Quinzena Rosa
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí