Inicio Actualidad Diversitat lingüística amb una àmplia oferta de propostes en anglès

Diversitat lingüística amb una àmplia oferta de propostes en anglès

Esteu aquí

20 centres educatius i 4 centres culturals comptaran amb l’acompanyament de l’auxiliar de conversa

Benvinguda als auxiliars de conversa d’anglès, al Centre Cívic Jardins de la Pau

divendres, 8 octubre, 2021 – 09:30


L’anglès és llengua oficial o cooficial a 57 països del món i té diferents variants depenent de la zona en la qual es parla; això que fa que existeixin diferents accents, tots ells vàlids i autèntics, que aporten riquesa a l’idioma.


Conèixer aquests accents i particularitats de cada país ens acosta a altres cultures i  la seva història en un món cada vegada més globalitzat i on la facilitat per moure’ns arreu del planeta propicia un intercanvi de cultures molt potent.


Aquest és un dels aspectes que posa en valor el projecte Auxiliars de conversa amb la incorporació als centres educatius i culturals de la ciutat de persones natives de països de parla anglesa, procedents d’indrets tan diversos com Anglaterra, Estats Units, Índia, Pakistan, Austràlia o Gàmbia, amb la finalitat de millorar la competència oral en llengua anglesa de la ciutadania.

MAS:  Meditacions amb moviment, d'arreu del món


Aprendre més enllà de la llengua: l’aportació cultural dels auxiliars de conversa als centres


La diversitat de cultures i les diferents personalitats d’aquestes auxiliars donen una dimensió al projecte que va més enllà del mer aprenentatge de la llengua. Cadascuna d’elles aporta aire fresc als centres i desperta l’interès de petits i grans envers els seus països.


Cada centre incorpora aquesta figura segons les seves necessitats i les habilitats dels auxiliars. Als centres educatius l’auxiliar dona suport a les especialistes d’anglès dins l’aula i també intervé sovint en espais més informals com són l’hora de pati i de menjador, relacionant-se amb l’alumnat d’una manera més natural i distesa.  Als equipaments culturals l’auxiliar lidera activitats tant per a infants com per a persones adultes mitjançant el joc o la conversa.

MAS:  Es prorroguen les mesures de contenció de la Covid-19 fins al 20 d'agost


El projecte Auxiliars de conversa s’emmarca dins del Programa Interseccions, que aposta per una educació al llarg i ample de la vida de les persones i ho fa desenvolupant els seus projectes en col·laboració amb els equipaments culturals de la ciutat.


Novetats del projecte d’aquest curs


El passat 1 d’octubre l’Ajuntament va donar la benvinguda a l’equip d’auxiliars de conversa amb unes paraules d’agraïment de la tinenta d’alcalde d’Educació i Cultura, Pilar Eslava. També se’ls va organitzar una gimcana per la ciutat que els va permetre començar a conèixer el Prat, on estaran tot el curs escolar donant suport als equips dels centres participants.


Un any més, l’alumnat i professorat de tots els centres educatius públics de primària i secundària del Prat podran compartir tot un curs lectiu d’interacció i aprenentatge amb l’auxiliar de conversa.

MAS:  Obert el període per presentar propostes a la beca de recerca històrica Jaume Codina.


També, es suma als tres centres culturals que ja participaven d’aquest projecte desplegant propostes, el centre cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. L’oferta dels quatre centres culturals inclou activitats gratuïtes perquè infants i persones adultes puguin practicar i aprofundir en el coneixement de la llengua anglesa.


Per un costat, les propostes infantils i familiars que s’ofereixen són: Kids corner a la Biblioteca Antonio Martín, English for kids al Centre Cívic Jardins de la Pau, English Playground! al Centre Cívic Palmira Domènech i Handmade in English al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa.


Per altre costat, els tallers per persones adultes inclouen: English corner i Enjoy reading a la Biblioteca Antonio Martín, Tea with Andrei al Centre Cívic Jardins de la Pau, English chat! al Centre Cívic Palmira Domènech i Cooking in english al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa.

Acte de benvinguda de l'equip d'auxiliars de conversa en anglès


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa secretaria general de l’Esport i la Federació Catalana de Vela celebren l’inici de curs del programa Esport Blau de Vela Escolar
Artículo siguienteCornellà se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dislèxia
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí